"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 460 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Общинар на Доган застреля богат циганин и се укри


25-годишният Марин Маринов е бил намерен мъртъв в сряда през нощта с огнестрелна рана в гърдите и с множество прободни рани по тялото в заведение в центъра на Силистра. Според информация на наши източници, убиецът е 28-годишният силистренец Сунай Ремзи Мехмед. Жертвата е циганин-християнин от една от най-богатите цигански фамилии в Силистренско, занимаваща се с търговия на зърно. Турчинът Сунай Мехмед е общински съветник от квотата на ДПС и е заместник-председател на областното ръководство, както и лидер на младежката организация на Доган в Силистра. Сунай е собственик на кръчмата "БГ-клуб" и на още едно заведение в града. Кървавото убийство е станало още в понеделник вечерта, но тялото на жертвата е открито едва в сряда през нощта.
Повод за убийството станали 100 хил. евро, които Марин Маринов дал на Сунай. Парите били нужни на турчина, за да корумпира висши чиновници в стремежа си да спечели важен проект от еврофондовете за облагородяването на Силистра, категорични бяха нашите източници.У нас
· АТАКА с протест пред Байърли за инцидента с пияните US-войници
· Медиците в Либия без право да стават евродепутати

По света
· Великобритания замрази отношенията си с Иран
· US-Сенатът даде краен срок за изтегляне от Ирак

Коментари
· Червени вълчета намятат европейски кожи
· Оставиха Вальо Топлото в затвора, за да не пропее

Икономика
Проф. Станислав Станилов, депутат от ПГ АТАКА: АТАКА ще има 6 евродепутати, предрича опозицията

- Проф. Станилов, с наближаване на изборите за евродепутати зачестиха злоупотребите с исторически събития. Как ще коментирате например, загрижеността на президента Първанов за имотите на тракийските бежанци?
- Преди 94 години българската армия превзема Одрин, Турция капитулира и подписва мирен договор, по силата на който Източна и Западна Тракия се освобождават и се присъединяват към България. Това е историческото събитие, използвано от президента Първанов. Тракийският въпрос е нещо съвсем различно. Потомците на тракийските българи са повече от 1 милион. (Аз съм един от тях.) Те са от различни изселнически вълни. Първата е започнала веднага след Берлинския договор със завръщането на руските войски, втората е с Илинденско-Преображенското въстание, третата е с Междусъюзническата война и четвъртата - с Втората световна война.