"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 461 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Дават Р. Петков на прокурор за писмо с невярно съдържание


Депутатите от ДСБ сезираха вчера главния прокурор Борис Велчев за това, че вътрешният министър Румен Петков официално е излъгал Народното събрание. В документа министърът заявява, че кандидатите за комисията по досиета са били проверявани и няма данни, че са били щатни или нещатни служители на Държавна сигурност. Писмото, подписано от Петков, е с невярно съдържание, тъй като в сряда стана ясно, че един от кандидатите - Христо Марински, предложен от БСП, е бил щатен служител на ДС.
"Видно е, че министър Румен Петков е съставил официален документ с невярно съдържание с цел да бъде използван като доказателство, че Христо Марински може да бъде член на комисията по досиетата", пише в писмото до главния прокурор.
Не за първи път Румен Петков заблуждава парламента, той излъга Народното събрание и по случая с автомагистрала "Тракия", припомни Волен Сидеров.
Атанас Атанасов от ДСБ каза, че с писмото си от 15 февруари вътрешният министър е извършил престъпление по чл. 311 от Наказателния кодекс. Според разпоредбата длъжностно лице, което изготви документ с невярно съдържание, може да получи до 5 години затвор и лишаване от права да заема поста. 
 


У нас
· След АТАКА и Вълчев поиска закон за българския език
· ВАЦ изпързаля читателите си с безплатна промоция

По света
· Финландски бизнесмен издал подкупните еврочиновници
· Иран се обиди, отказа да пусне пленената британка

Коментари
· ЕС затъва в подвижните пясъци на измами и корупция

Икономика
· Мнозинството разреши търговията с лекарства на черно
· Земеделската земя поскъпна с 30 лв. на декар
Десислав Чуколов, депутат от ПГ АТАКА: Законът за евровота се прилага избирателно и силово
Режат АТАКА за сметка на ДПС в РИК, ще имаме повече депутати от ГЕРБ

- Г-н Чуколов, готови ли сте вече с документите, които трябва да внесете в ЦИК за регистрацията на АТАКА в предстоящите избори за Европарламента?
- Да, вече сме готови и до няколко дни ще внесем документите. Събирането на необходимите подписи не е проблем за нас, защото имаме много поддръжници и вече сме утвърдена и призната от всички политическа партия. Даже от най-злостните ни противници и врагове. Ще оставим на останалите партии да демонстрират своята политическа комплексарщина и да внасят десетки хиляди подписи над изискуемите по закон 15 000. Ние ще се спрем и ограничим само до малко над 20 000.