"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 462 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 31/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

US-пилотите летят без правила у нас


Американски военни пилоти от базата в Рамщайн тренират в България, защото страната ни налага по-малко ограничения на полетите в сравнение с Германия. Това пише вестникът на американската армия "Старс енд страйпс" по повод на завършващото съвместно учение на българските и американските военновъздушни сили "Тракийска пролет". Учението е позволило на пилоти на транспортни самолети С-130 да преминат обучение, което по принцип не могат да получат в Германия, отбелязва изданието. "Старс енд страйпс" пояснява, че по-малките ограничения в България са дали възможност на американските пилоти да отработят мисии на малка височина. Такива рискови полети са недопустими в Германия от съображения за сигурност на германците.
По време на учението стана скандал, когато двама пияни американски летци си позволиха да обиждат българи в сливенска дискотека. Американците предизвикаха сбиване и светкавично бяха отзовани в Германия. Заради инцидента АТАКА настоя външният министър Калфин да протестира с нота пред посолството на САЩ, а колегата му Румен Петков ще отговаря в парламента защо случаят е бил засекретен от МВР.У нас
· Синът на военния министър се жени, МО плаща сватбата
· „Атака“ отказа Борисов да гради втора джамия

По света
· Само АТАКА защити сърбите в Косово в Европарламента
· Нов запис с пленен моряк вбеси Лондон

Коментари
· Бедността ражда омразата
· Сливен ли ще е българският Рамщайн

Икономика
· Дефицитът ни скочи до 20 млн.лв. заради ЕС
· Столицата остана без парно и топла вода
Румен Ваташки, общински координатор на АТАКА в Перник: БСП и областният отрязаха националистите за РИК

- Г-н Ваташки, какво се случва в Перник с избора на членове за РИК за предстоящите избори за Европарламент?
- Бяхме поканени на консултациите при областния управител на Перник и разговорите между представителите на всички парламентарно представени партии протекоха делово. Нашето предложение от ПП АТАКА беше да имаме двама представители в РИК, която се състои от 13 души. Но решението на областния управител Иван Димитров беше, националистите да нямат представители в РИК Перник. Още по-фрапиращото е, че нашите кандидатури липсват и в предложенията за резервни членове в комисията. Това означава пълно пренебрежение към политическа партия АТАКА.
През 2005 г. на парламентарните избори имахме 6%, а през 2006 година на президентските избори скочихме до  20%, затова смятам, че е справедливо и почтено заради вота на народа да имаме право на двама представители в РИК.