"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 463 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Ген. Атанасов: Наркопари влизали в БСП


Депутатът от опозиционната ДСБ и бивш шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов вчера заяви, че производителите на нелегални химически стимуланти и наркотици са спонсори на управляващата партия - бившите комунисти от БСП. Атанасов каза в интервю за БНР, че управляващите нямат желание и воля да се борят с производството и износа на синтетична дрога от България, защото получават финансова помощ от нейните производители.
Той цитира доклад на Държавния департамент на САЩ, според който България от транзитен пункт за наркотици, се е превърнала в производител и износител на синтетични дроги от типа на таблетките Каптагон, произвеждани още по времето на комунистическото управление. Депутатът от ДСБ обясни, че много от фабриките, произвеждали синтетичните таблетки преди 1989 са били приватизирани от членове на БСП/БКП и хора от бившата комунистическа Държавна сигурност, които сега използват своите стари връзки с престъпния свят, за да изнасят тези наркотици в чужбина. Част от печалбите от износа на тези наркотици, каза той, се използват за финансиране на управляващата БСП.У нас
· Агенти на Кабил започват да глобяват мандри и млекари
· Интерпол търси убиеца от ДПС, той се крие в Турция

По света
· Проучване: Демократ ще влезе в Белия дом
· Британците не искат война с Иран

Коментари
· Контролира ли някой военното министерство?

Икономика
· Строителният риск у нас е твърде голям
· Фирми на бунт срещу китайска борса в Пловдив
Д-р Ивайло Бояджиев, общински съветник във Варна: Има корупция в търговете и конкурсите в кметството

- Г-н Бояджиев, защо решихте да представлявате АТАКА във варненския общински съвет?
- Защото бях впечатлен от лидера на партията. Всичко, което Волен Сидеров говори, проповядва и за което се бори, на практика е еманация на реалните проблеми в българското общество. На тези безбройни въпроси обаче нихилистично настроената политическа олигархия не е дала и не дава необходимия отговор. Освен това мисля, че в регионален мащаб мога да бъда полезен с конкретни действия и проекти, които ясно да покажат, че АТАКА има решени хора да променят в интерес на българите съществуващото статукво.