"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 464 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Човек на близките до Тошко Тошев братя Диневи простреля четирима


Скандал между Иван Панайотов-Мазния (24), охранител на строителните предприемачи братя Диневи, работника в хотела им "Мираж" Янчо Димитров и хората на Митьо Очите - Калоян Стоянчев-Рижия (21) и Тодор Андонов (19), станал причина за показна стрелба в центъра на Бургас вчера по обяд. При инцидента бяха ранени четирима човека, измежду тях случайно преминаващи студент и възрастна жена. Братята Диневи са в много близки отношения с главния редактор на "Труд" Тошко Тошев. Говори се, че той бил получил преди време като подарък от тях апартамент в един от многото хотели на курорта Свети Влас. Мазния пък бе споменаван като потенциален кандидат за кмет на новия град Свети Влас. Полицейският екип започнал да огражда мястото с ленти едва на 45-ата минута.
Тук става дума за наказателна операция, за дрога и за дългове, коментира близък до течащото разследване. Той допълни, че братя Диневи веднага се разграничили от своя служител и дори се опитали да изкарат, че не е работил за тях. Строителните предприемачи построиха по Южното Черноморие десетки комплекси, сред които "Ривиера", "Оазис", "Сън палас", "Манастира", "Панорама", "Бриз" и други.У нас
· Пак съдят ген. Атанасов, защото издал корумпирани политици
· Регистрираха АТАКА за евровота

По света
· Гърция тайно насочвала ядрени ракети срещу България
· Германия очаква война в Косово

Коментари
· Български „къртици“ копаят в турския тунел към Европа
· ЕС може да е социален, но БСП не е, Станишев!

Икономика
· ДПС слага ръка на ловните стопанства в нов закон за горите
Ректорът на Софийския университет Боян Биолчев: Не можем да откажем на имамите да учат богословие

- Г-н Биолчев, Вие сте един от инициаторите за премахването на задължителното изискване кандидатите за богословските специалности във висшите учебни заведения да представят кръщелно свидетелство. Няма ли опасност при това положение да бъдат приети и нехристияни? Вече имаме сигнали, че това се случва.
- Ние сме светско училище и даваме на нашите студенти светско образование. Не се интересуваме от вероизповеданието им. 
- Това решение (да не се изисква кръщелно свидетелство от кандидатите за богослови) е прието през 2001 г. Имало ли е натиск от страна на ДПС или от комитети за малцинства и защитници от дискриминация?
- Не допускаме никаква намеса на политическа сила, под каквато и да е форма в работата на университета. Аз съм ректор вече 7 години и не съм допускал досега външна намеса. Нашият факултет не подготвя кадри за Българската православна църква. Ние подготвяме хора, които завършват общообразователни дисциплини.