"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 465 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Пловдив гони EVN заради надписаните сметки за ток


Два офиса на австрийската компания EVN в Пловдив осъмнаха с надписи с черен спрей "Мафия", "Крадци", "EVN вън" и "България не ви иска". Авторите на графитния протест посочват в писмо, че са подтикнати да реагират така заради наглата обирджийска политика на фирмата. През октомври миналата година EVN е надписала сметките за ток на гражданите в 8 области в Югоизточна България.
Държавната комисията за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) официално потвърди грабежа. През октомври миналата година EVN е изчислила консумацията на свои клиенти по завишени тарифи. Най-честото нарушение е, че в сметките за август и септември не са отчетени 75-те киловатчаса електроенергия, които се таксуваха по 9.8 ст. По закон евтината тарифа отпадна едва на 1 октомври. Така част от жителите на Бургас, Хасково, Пазарджик, Пловдив, Ямбол, Сливен, Стара Загора и Кърджали са ощетени, защото цялата им консумация е изчислена при цена 17.4 стотинки. Когато бяха премахнати евтините киловати, бе обявено, че те представляват около 1/5 от консумацията на домакинствата у нас.У нас
· АТАКА иска комисия да разследва продажбата на БТК
· Съмнения за експертизата на камиона убиец от Бяла
· Арестуваха Митьо Очите след показната стрелба в Бургас

По света
· Мръсният въздух в градовете по-страшен от Чернобил
· Опит на САЩ да отвлекат иранци довел до арестуването на 15-те

Коментари
· Слугите на ВАЦ не могат да подведат световната журналистическа общност

Икономика
· Джевдет: Всеки хотелиер с пречиствателна станция
Слaви Бинев: Бойко Борисов е медиен балон
Единствената реалната опозиция е АТАКА, твърди бизнесменът

- Господин Бинев, какво не успяхте да кажете в предаването на Георги Коритаров тази сутрин?
-Безкрайно съм учуден, че един журналист не приема различно мнение, защото за мен демокрацията е да има алтернатива. За жалост, Коритаров се държеше като политик, който те пита: "Кой си ти, че да имаш мнение по какъвто и да е въпрос?". Най-неприятното е, когато човек, който не те познава тръгва да те иронизира. Един човек на медиите би трябвало безпристрастно да отразяват действителността. Медиите не бива да показват съпричастност към една или друга страна, а да са обективни.