"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 466 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА: Затвор за гласуващите с чужди карти в НС


Гласуването с чужди карти да се криминализира, предложи вчера депутатът от АТАКА проф. Станислав Станилов на заседание на Комисията по парламентарна етика.
Според него каквито и други мерки да се предприемат, те няма да имат ефект и тази порочна практика ще продължи. Гласуването с чужди карти е въпрос на морал на отделните парламентарни групи. В ПГ на АТАКА беше взето решение да не се гласува от чуждо име и ние сме единствената група в НС, която спазва този принцип, подчерта Станилов. За пример беше дадена Полша, в която гласуването с чужди карти вече е криминализирано. Там наказанието е от 5 месеца до 3 години затвор.
Гласуването с чужди карти е тежко нарушение на Конституцията и правилника за дейността на парламента, това заяви председателят на Комисията по парламентарна етика и депутат от коалиция АТАКА Тодор Батилов. За мен решаващо е решението на Конституционния съд, който казва, че гласуването е лично и е недопустимо да се извършва от друг човек, посочи Батилов.
Сутринта по време на пленарното заседание Димитър Стоянов от АТАКА разобличи синия Филип Димитров, че гласува с чужди карти и паралелно с това лицемерно проповядва от трибуната, че това е нередно и незаконно. У нас
· ДНК-експертизата на Белнейски провалена
· Над 2/3 от родителите настояват за религия в училищата
· Велчев: Мнозинството пази Томов, не сваля имунитета му

По света
· Украйна на ръба на държавен преврат
· Слаба подкрепа за независимо Косово в СС на ООН

Коментари
· Превръщат Косово в пламтящ фитил за балканския барутен погреб

Икономика
Димитър Стоянов, депутат от ПГ АТАКА: АТАКА утвърди национализма като нормална политика

- Г-н Стоянов, каква ще бъде кампанията на АТАКА за евродепутати?
- АТАКА ще направи стандартната си кампания, както обикновено: срещи с много хора в цялата страна. Ние, националистите, сме единствените, които имат очи да се срещат с избирателите и симпатизантите си. Нашите салони и площади са препълнени. Не виждам причина да отстъпваме от принципа на преките контакти и откровените разговори, който досега ни е носел успех. Ще продължим, както винаги сме го декларирали, да отчитаме пред гражданите какво сме направили и какво смятаме да направим, да им разясняваме смисъла на евровота.