"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 467 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Три комисии на ЕК проверяват хвалбите на Р. Петков


 Брюксел няма да приеме добре доклада на вътрешния министър Румен Петков за напредъка на България в борбата с престъпността. По тази причина в София ще  бъдат изпратени три комисии, които ще подложат на проверка написаното, преди да бъде изготвен мониторинговият доклад на ЕК за направеното у нас в борбата с престъпността, корупцията и правосъдната реформа. Това заяви вчера пред радио Дойче Веле германският юрист и високопоставен дипломат в София през 90-те години Клаус Шрамайер. Проблемът в България, според германския дипломат е, че вътрешното министерство лови само дребните и средните риби. Списъкът на разкритите престъпления, огласен от Румен Петков, е впечатляващ, но така и не се чува нищо за висопокопоставени лица, изправени пред съда или осъдени за корупция, заяви Шрамайер. Според него вътрешният ни министър трябва да бъде попитан какво става с разкриването на всичките сензационни поръчкови убийства. Ако кабинетът не покаже, че се справя с престъпността, ЕС ще ни наложи предпазна клауза в областта на правосъдието и вътрешния ред.У нас
· АТАКА: Ченгеджийницата продължава и за досиетата
· Шефът на НОИ си вдигна заплатата, пари за пенсии няма

По света
· 15-те пленени британци се върнаха у дома
· Нови разкрития за корупционния скандал в Еврокомисията

Коментари
· На коалиционния кабинет и фамилиите му са сбъркани
· Защо българските дипломати не са като румънските?

Икономика
Отец Боян Саръев: Вероучението ще спре сектите, дрогата и насилието
Не може да са равноправни православието и религията на поробителя, наложена с огън и меч

- Отец Саръев, днес, Разпети петък, е най-мъчният ден за християните. Какво трябва да направи православният българин в последните дни преди Възкресение?
- Цялата Страстна седмица преди Великден е свързана със страданията на нашия Господ Иисус Христос, с неговия съд и разпятие. За православните българи това е време на състрадание на мъките Му. Това е седмицата на най-ревностния пост, въздържаме се от всякакви радостни събития, не се правят венчавки, кръщенета. Душата на православния се готви за изпитанията и голямата радост - Възкресението. Петък наистина е най-мъчният ден за християните, Иисус е предаден от Юда, съден от беззаконния съд на Пилат Понтийски, бичуван е и отведен на Голгота, за да бъде разпнат и 3 дни да престои в гроба. В събота срещу неделя е Възкресната служба. Тогава се радваме. Христос възкръсва заради нас. Спасителят отново е сред нас. С възкресението си Той дарява на нас възкресение, спасение и живот в бъдещия век.