"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 468 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Убиец с имунитет в листата на ГЕРБ?


31-годишният Радослав Точев, втори в листата на ГЕРБ за предстоящия евровот, който при катастрофа в петък уби човек на главен път Е-79, най-вероятно ще избегне процедурата по досъдебното производство, пред вид очакванията за официалната му регистрация от квотата на движението на Бойко Борисов, което ще стане до 14 април. Антон Сираков, юрист и член на ЦИК коментира за "Атака", че към момента няма пречки към Точев да се подходи по законов път - събиране на доказателства, техническа експертиза и установяване чия е вината за трагедията. След неговото официално регистриране като кандидат за евродепутат, това ще стане невъзможно. От МВР крият дали има дознание срещу Точев и едва 4 дни след инцидента съобщиха, че са идентифицирали убития Илийчо Миланов от с. Студена.
Според известния адвокат Марин Марковски, преди следствието и съдът да обявят дали даден човек има вина, никой не може да оневинява, предвид коментарите от ГЕРБ, че при сблъсъка Точев се движел с позволена скорост и не бил пил. "Позволена не означава непременно скорост, съобразена с обстановката. Това може да се квалифицира като убийство по непредпазливост, което се наказва със затвор до 5 години ", коментира адвокат Марковски.У нас
· На Второ Възкресение: литийни шествия и вероучение за децата
· Иванушка Дурачок, броячът на бобчета, е идеалният комунист

По света
· 200 хиляди долара от интервю спечели британската пленничка
· Милион иракчани на протест срещу САЩ

Коментари
· Тихият преврат на Георги Първанов
· Борисов, заеми се с проблемите на София!

Икономика
Митко Димитров, депутат от ПГ на партия АТАКА: Чужди компании ще изместят БДЖ

- Г-н Димитров какви промени трябва да се направят в транспортния сектор след присъединяването ни към Европейския съюз?
- Промените в Закона за движение по пътищата трябва да гарантират, че пътната маркировка ще бъде напълно съобразена с тази на останалите страни от ЕС. Тя трябва да бъде лесно разпознаваема от всички участници в движението. Трябва да се забранят и всички рекламни табели по пътищата. Това се налага, защото много често се поставят рекламни табели, които указват посоката на движение към даден търговски обект, което заблуждава шофьорите относно маршрута до даден град.
Необходимо е и да се изяснят и допустимите количества алкохол в кръвта по време на шофиране.