"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 470 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сидеров маха Ноев от евролистата


Волен Сидеров извади от листата за Европарламента депутата от АТАКА Борислав Ноев и призова шефа на ГЕРБ Бойко Борисов да направи същото: да махне втория в списъка за предстоящия евровот Радослав Точев.У нас
· Слави Бинев поканен от АТАКА за евровота
· Националистите във възход, напук на социолозите

По света
· Саркози обещал съдебен имунитет на френския президент
· САЩ дават приоритет на връзките си с Либия

Коментари
· Крахът на Стоичков в националния отбор беше предизвестен
· И Кеворк повтори истината за продажните медии

Икономика
Председателят на Партията на човешките права в Македония - Илия Илиевски: Правителството в София води антибългарска политика

- Господин Илиевски, Вие сте известен с усилията си да защитите българщината в Македония. Промени ли се нещо там след влизането на България в Европейския съюз?
- Нищо не се е променило. В Скопие антибългаризмът е държавна политика. Управляващите там тероризират нашите сънародници, които се страхуват да обявят публично своята принадлежност към българския народ, защото това води до тежки последствия за тях. Македонското правителство е съставено от хора, които мразят България, затова там се толерира и грубото преиначаване на историята.
- Как си обяснявате тази политика? Дали тя е някакво продължение от дълго налаганото сърбоманство в бивша Югославия, или има чужди политически внушения?