"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 471 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев отряза железничари и пенсионери за доходите


Премиерът Станишев вчера отказа да увеличи заплатите на протестиращите под прозорците му транспортни работници. "Няма да действаме под натиска на стачкуващите, ние взимаме решения в полза на страната", заяви той.
Повече от 4000 железничари, работници от "Градски транспорт" - София, Варна, Бургас, Летище София, авиокомпания "България Ер", "Топлофикация-София" и мини Марица Изток блокираха за няколко часа столицата. В протестния митинг, организиран от КТ "Подкрепа" и КНСБ, се включиха и над 2 000 пенсионери. Плътен полицейски кордон пазеше министрите от гнева на хората.
"Мафия!" и "Искаме си правата", скандираше множеството. И още:  "Правителствата са временни, транспортът е вечен", "Спрете антисоциалната политика", "Вън продажниците от властта", "Оставка на Николай Василев".У нас
· Р. Петков брани шефа на полицията за далаверата с евтиния му апартамент
· След примера на атака: Махнаха Точев от листата на ГЕРБ

По света
· Взривиха иракския парламент, докато депутатите обядвали
· Нов опит за атентат в Казабланка, 33 станаха жертвите в Алжир

Коментари
· САЩ пак изкопаха томахавката на „студената война“

Икономика
Тодор Христев, председател на общинския и областния сбор на АТАКА в Пловдив: От сметището в Цалапица вони на политическа мафия

- Г-н Христев, какво става със сметището в Цалапица и има ли връзка пожара там със софийския боклук?
- По отношение на пожара в Цалапица има две коренно       противоположни версии. Едната е на кмета на село Цалапица, който твърди, че не става дума за умишлен палеж, а за самозапалване. Втората версия е на техническия ръководител на сметището Петър Тодоров, който твърди, че палежът е умишлен. От това, което беше изнесено като информация, трудно може да се приеме версията на кмета за случаен палеж, тъй като пожарът е започнал едновременно на няколко места. Трябва да се приеме версията по-скоро на техническия ръководител за умишлен палеж. И оттук следва въпросът каква е целта му. Дали по някакъв начин не е свързан със софийския боклук? Възможни са няколко хипотези. Може би палежът е умишлен и е свързан с карането на софийския боклук. Тогава целта е по някакъв начин да се възпрепятства това извозване. Това може да се възприеме и като политическа атака по отношение на софийския кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Но аз категорично не приемам тази хипотеза, защото при този медиен комфорт, при това напомпване на ГЕРБ и Борисов, едно подобно действие ще се обърне в негова полза. Другата хипотеза, е че може би става дума за умишлен палеж, който наистина има за цел да възпрепятства карането на софийския боклук и да пренасочи балите с боклуци към депото край с. Шишманци Пловдивско. Изгода ще има както пловдивска община така и участниците в изграждането на "Екологичен завод" АД. Този завод се изгражда от близо 4 години и до този момент са пръснати милиони левове, а налице няма нищо. Участниците в изграждането му обещаха, че до май т.г. заводът ще бъде готов и пуснат в експлоатация. Той ще е за твърди битови отпадъци. Предстоят местни избори и ще се появят въпроси защо общината е дала толкова пари за технологии - около 14 млн. лв.
Кметът на Пловдив Иван Чомаков има огромното желание да се кандидатира за 3-ти мандат, защото, ако не успее да влезе във властта, за него нещата ще стават много сложни. Моята прогноза е, че при едно такова разследване може да се стигне до затвор.