"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 472 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Бойко Борисов учредява нова турска партия


Бойко Борисов ще бъде учредител на нова турска етническа партия, стана ясно вчера. Формацията ще бъде създадена от Сезгин Мюмюн утре. 
Мюмюн бе авторът на скандалните изявления, че ДПС е финансирало предизборната кампания на АТАКА. Той представи копие от фалшив документ, тиражиран впоследствие в "168 часа" и "24 часа". Заради компромата турчинът Сезгин Мюмюн е подсъдим за клевета. Срещу него са заведени дела за измами и документни престъпления. За криминалните мошеничества на Мюмюн свидетелства Осман Октай, лидер на "Дясно демократично крило".
През декември миналата година Мюмюн с внушителна група свои последователи стана съучредител на ГЕРБ. Той е член на Контролния съвет на партията. При скандала с фалшификата, Борисов не се разграничи от съпартиеца си
Утре неформалният лидер на ГЕРБ Борисов ще участва в учредяването на Федерацията на Мюмюн "Справедливост - България". В създаването на новата турска партия ще вземат участие и бивши политзатворници, съдени за съпротивата си срещу възродителния процес - предимно изселници в Турция, съобщават организаторите. Те настояват за обезщетения от държавата ни за времето, когато са работили в България.

 

 У нас
· Съдът пусна виновните за аварията в „Кремиковци“
· Кметове пробутват ГЕРБ и ДПС за сметка на АТАКА

По света
· Москва поиска главата на Березовски заради призив за революция
· Анкара плаши с атака в Северен Ирак, САЩ и ЕС не дават

Коментари
· Как от „българи-юнаци“ скоропостижно се превръщаме в простаци

Икономика
· Ядем отровни зеленчуци, МЗ не контролира пазара
· Оставаме без лекари, внасяме виетнамци и китайци
Георги Димитров, областен координатор на АТАКА в Разград: За първи път всички партии се обединиха срещу ДПС
В евровота няма запазени територии на Доган, има национални интереси

- Г-н Димитров, какво е специфичното в предизборната кампания в Разград: съотношение на политическите сили, послания, проблеми?
- Най-характерното е постепенното възстановяване на справедливостта. До изборите за евродепутати ДПС доминираше във всички общини, без значение какво е парламентарното представителство. От месец-два българските партии се солидаризират. Защото само заедно ще свалим ДПС от властта. Партия АТАКА има представителства във всички общини.
Дори в Исперих вместо 27 имаме 34 души в секциите. Имаме 3 председателски, 2 зам.-председателски и 2 секретарски места в Исперихска община. В община Лозенска сме с двама зам.-председатели, 1 секретар и членове във всички секционни избирателни комисии /СИК/. Ние сме млада партия и държим хората, които предлагаме, да са добре подготвени, да представят достойно идеите на АТАКА, да са уважавани в обществото. И мисля, че го постигаме. В Разград атакистите в СИК са 32-ма. От тях 4-ма председатели, 4-ма зам.-председатели и четирима секретари. Даже БСП ни отстъпи едно място, нямаме проблеми и с останалите политически сили.