"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 473 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Турска партия става част от ГЕРБ


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде пълната си подкрепа на съпартиеца си Сезгин Мюмюн, който учреди вчера нова турска партия "Справедливост - България". Столичният кмет явно не се притеснява от факта, че срещу Мюмюн са заведени дела за измами, криминални и документни престъпления. Същият е подсъдим и за клевета, след като пусна в "168 часа" нескопосан компромат, че ДПС е дало на АТАКА 1,6 милиона лева за изборите през 2005 г. Тогава прокуратурата установи, че турчинът всъщност не разполага с въпросния документ, а им е изпратил ксерокс-копие от фалшификата. Пред в. "Атака" Борисов се закани, че ще накара Мюмюн да изсърба, каквото е надробил, ако прокуратурата установи, че документът е менте, но след нейното официално становище замълча. За криминалното минало на Мюмюн тогава свидетелства лидерът на "Дясно демократично крило" Осман Октай. В. "Атака" публикува и свидетелски показания на потърпевша, която била пребита и окрадена от Мюмюн.
През декември миналата година Мюмюн с внушителна група свои последователи  стана съучредител на ГЕРБ.
Вие сте едни от нас, с тези думи Борисов се обърна към хората на Мюмюн в залата. Столичният кмет допълни, че занапред представителите на федерацията ще имат по-голямо присъствие в неговата партия. Част от делегатите на конференцията обаче не знаеха какво точно се случва. Това потвърди информацията, че делегатите са получили пари, за да участват в учредяването.



У нас
· ЦВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ: Човек на Първанов иска циганите да са еничари
· Р. Овч. поведе столичната Топлофикация към фалит

По света
· Лидерът на Националния фронт отива на балотаж на президентските избори
· ЕС спира парите за Световната банка заради скандала с Улфовиц

Коментари
· Бруталните лъжи на БСП отвращават
· Властта лее фалшиви сълзи за циганите

Икономика




Румен Русев, областен координатор в Шумен: АТАКА ще спре геноцида над българите в Шуменско
Кметовете и управляващите сега правят каквото си искат и не се съобразяват с волята на народа и на законодателя

- Г-н Русев, как върви предизборната кампания в Шуменско, направихте ли вече всички избирателни комисии по места и какво е разпределението в тях?
- На консултация при кмета на община Шумен Веселин Златев, АТАКА предложи свои членове за 125-те Секционни избирателни комисии. В секциите в областта обаче, в които нямаме участници, ще предложим на нашето централно партийно ръководство 70 човека застъпници, за да имаме поглед върху всички СИК. Община Шумен е покрита на 100% с наши представители във всички комисии. Хората в Шумен обаче си говорят с възмущение за това, че БСП отстъпва бройки на ГЕРБ в СИК, въпреки че партията на Бойко Борисов няма парламентарно представителство и още не се е явявала на избори. Това е груба подмяна на вота на избирателите. Неприемливо за здравия разум е, че АТАКА за община Шумен получава 55 места, ОДС - 72, ДСБ - 72, БНС - 59, а ГЕРБ - 84. Това е нелепо и смешно предвид изборните резултати и квотното съотношение в НС. Излиза, че кметовете и управляващите могат да правят каквото си искат и да не се съобразяват с волята на народа и на законодателя. По този повод вече съм пуснал жалби в РИК и ЦИК.