"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 480 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Половин милион млекари остават без поминък


Половин милион стопани ще останат без поминък от началото на следващата година и това ще предизвика социално напрежение, предупредиха от Асоциацията на млекопреработвателите. Заради кризата в животновъдството, България ще изгуби близо 80 процента от млякото за преработвателната индустрия. В резултат на това, минимум 300 милиона лева годишно ще излязат от селата, което ще влоши още повече тяхното благосъстояние. Много от малките и средните фирми ще фалират и ще бъдат затворени от 1 януари 2008 г., тъй като е невъзможно всички преработватели да получат сертификат до края на тази година, показва анализ на млечния сектор.
Основните причини за кризата в бранша са разпокъсаното животновъдство, ниските изкупни цени, малкия процент мляко, който отговаря на стандартите на Европейския съюз, както и липсата на програма на земеделското министерство за преодоляване на проблемите в сектора. Фирмите от млечния бранш настояват Нихат Кабил спешно да изготви стратегия за спасяване на родното млекопроизводство.У нас
· СДС услужи на ГЕРБ със спрения клип на АТАКА
· Ген.Атанасов:

По света
· Иракчаните готови с плановете за похищението на принц Хари
· Льо Пен с рекордна популярност часове преди изборите във Франция

Коментари
· Иракската капитулация на Георги Първанов

Икономика
Мартин Льоидо, зам.-председател на френския Национален фронт: Пожелавам на АТАКА максимум евродепутати
- В България сте за първи път. Бяхте на откриването на нашия предизборния митинг на АТАКА за евродепутати. Какви са впечатленията ви?
- Наистина идвам за пръв път в България и преживяването е изключително приятно. Не мислете, че не знам къде се намира страната ви, че не знам нищо за нея. Като всяка прилежна европейска ученичка съм учила с увлечение история и география. Тогава, за разлика от сега, тези предмети се изучаваха много по-задълбочено, вероятно защото връзките между страните бяха други. Митингът ви наистина много ме впечатли. Първо, бях респектирана от дарбата, смелостта и умението на вашия лидер Волен Сидеров, както и от неподправения ентусиазъм на присъстващите - те бяха хиляди. Пловдив не е столица на България и аз от личен опит знам, че голямото присъствие на такива места е от изключителна важност. Това бяха хора, които наистина чуваха това, което им е на сърцето и затова, сигурна съм, непоколебимо биха защитили убежденията си и на изборите за европейски депутати, пък и не само на тях. Тези хора са българи, готови да отстояват своята идентичност, суверенитет, националност, Отечеството си, също както привържениците на Националния фронт във Франция. Това е подходът в една Европа на държавността, както е записано и в нашата програма. Затова ви желаем през май в Европейския парламент да присъстват възможно най-голям брой български депутати от АТАКА!