"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 482 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Заплашиха със зареден “Макаров” екип на СКАТ


Пазач заплаши със зареден пистолет "Макаров" репортерски екип на телевизия СКАТ във Варна. Инцидентът се разиграл около 10.45 ч. вчера, когато мъж, охраняващ строителни материали в района на бившия ресторант "Воденицата", се нахвърлил срещу репортера Петя Пехливанова и оператора Светлин Атанасов с искане да не бъде сниман. Пазачът се държал нападателно и агресивно и пресягайки към работещата камера е счупил външния й микрофон. След това се скрил между паркираните в близост коли и извадил пистолет, който насочил към оператора. След като заплашил Светлин Атанасов с пистолета, мъжът побягнал в Морската градина. Пистолетът с марка "Макаров", бил боен с патрон в цевта и със свален предпазител, установиха  полицаите, след като задържаха нападателя. Пазачът е нает от фирма на местния предприемач Ваклин Стойновски. От фирмата се оправдаха, че от него не било изисквано да носи оръжие.

 У нас
· Патриотите внесоха закон в парламента за гаври с историята
· НЦИОМ: 62% от българите не харесват кабинета “Станишев”

По света
· Русия налага вето в ООН за независимо Косово
· Елцин станал хаджия месец преди смъртта си

Коментари
· Започва клането на българската памет

Икономика
· Токът скача следизборно с 15-20 процента
· Взимат колата за неплатени дългове
Проф. Гаро Мардиросян, председател на културно-просветните дружества "Ереван": Политици без морал отричат геноцида над арменците
Само допитване до българския народ ще признае изтреблението на 1,5 млн. души

- Проф. Мардиросян, светът отбелязва 92-тата годишнина от геноцида над арменския народ в Османска Турция. Как българските арменци си спомнят датата 24 април 1915 година?
- На 24 април всички арменци по света, всички хора, дори с минимална историческа култура, с минимален човешки морал си спомнят годишнината на една от най-мрачните страници в историята: първият геноцид на 20 век - над арменците в Османската империя. Ние, българските арменци, също скланяме глави пред милион и половината жертви. Всеки от нас има предци, които са били изклани, удушени, удавени в тези страшни дни. Но ние отчитаме, че България, макар да не е била в цветущо състояние тогава, гостоприемно е отворила вратите си и ни е дала братски подслон, тук предците ни са намерили своята втора родина. Те, както и ние, техните потомци, достойно сме се отблагодарили за братския жест. И имаме претенциите, че спадаме към най-добрата част от българското общество. Моите двама дядовци са се сражавали в редовете на българската армия . Единият е загинал в битката при Булаир, другият е раняван и има няколко български ордена. По традиция на трагичната дата посещаваме гроба на Яворов. Стихотворението му "Арменци" е шедьовър в световната литература, с него той е направил геноцида достояние на света и е обезсмъртил паметта на страдалците.