"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 483 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Доган поръчал гаврата с Батак


Ахмед Доган е в основата на гаврата с историческото минало на България, а отричането на баташкото клане преследва груби политически цели, стана ясно след проверка на "Атака". Изборите за евродепутати и тези за местна власт са истинската причина пишман-историците от Берлинския свободен университет да подемат кампанията си за отричане на жертвите на Априлското въстание, заяви пред в. "Атака" един от наследниците на организатора на бунта срещу турците през 1876 г. Петър Горанов.
До 5 години затвор и до 50 000 лв. глоба предвижда поправката на НК, която партия АТАКА внесе в сряда в деловодството на НС. Според нея всеки, който отрича фактите, че е имало баташко клане и геноцид над българите, подлежи на съдебно преследване. "АТАКА предлага да се инкриминира в закона проповядването на всяка идеология, която поставя под съмнение или се опитва да опровергае по какъвто и да е начин геноцида над българите в исторически обитаваните от тях земи по време на турското робство от 14 век до 1913 г.", заяви вчера в парламента Сидеров.

 У нас
· Сидеров: На митингите ни звучи “Вятър ечи...”, не Азис
· ДПС пак се погаври с арменския геноцид
· Овчаров дава Борисов на съд за „Топлофикация“

По света
· 25 000 руснаци изпратиха Елцин
· Учител на деца-самоубийци от „Ал Кайда“ застрелян в Ирак

Коментари
· Злокачественият тумор на корупцията срива държавата

Икономика
· Можем да избираме кметове и без образование
· Стачка спря градския транспорт в Пловдив
Христо Попов, областен координатор на АТАКА в Русе: АТАКА няма платен партиен елит
Надеждите си за справедливост и възмездие обикновените хора възлагат на националистите

- Г-н Попов, на 330 км от София атакистите в Русенска област чувстват ли се съставна част от националната структура на партия АТАКА?
- Да, напълно. Ние сме част от един жизнеспособен организъм. Още със създаването на партия АТАКА нейният водач Волен Сидеров заяви, че това ще бъде партия от електорален тип т.е. без голяма членска маса и без платен партиен апарат, като активна дейност ще се развива само по време на избори. Всички колеги, областни и общински координатори, работим с голямо желание и без никакво заплащане, за разлика от партийните структури на управляващата коалиция и на другите опоненти в изборите. Тази концепция за структуриране на партията изисква гражданска позиция, нравствени качества и характер на нашите членове, които са будни и активни хора,  милеещи за България. Това ни помага да сме съставна част на политическата структура на националистите в България.