"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 484 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Шефът на следствието уличен в далавери


Следователката по делото "Топлофикация" София Татяна Шарланджиева обвини вчера шефа на Националната следствена служба Ангел Александров, че е оказвал натиск върху нея, възползвайки се от приятелството й със зам.-министъра на икономиката Корнелия Нинова. Александров искал Нинова да изнесе от "Булгартабак" документи, уличаващи в нарушения изпълнителния му директор Христо Лачев. Нападките са в отговор на предложението на шефа на НСлС ден по-рано на заседание на Висшия съдебен съвет за уволнение на Шарланджиева,  защото поддържала нерегламентирани контакти с близки до обвиняемия бивш шеф на "Топлофикация" Валентин Димитров и е снабдявала с информация хора, заинтересовани от хода на делото. Александров има двойни стандарти към подчинените си. Той иска уволнението на Шарланджиева, но остави без наказание следователя Емил Иванов, който си позволи да изнесе в медиите факти по делото срещу Волен Сидеров.

 У нас
· Взривиха хипермаркет в Пловдив
· Отрязаха АТАКА от контрол върху харчовете на кабинета

По света
· Владимир Путин обяви мораториум върху важен оръжеен договор
· Арестуваха тъмничаря на Саддам

Коментари
· Предизборният патриотизъм на Първанов и Станишев

Икономика
· Пенсионери обявяват гладна стачка до оставката на Масларова
· Миньори и енергетици блокират магистрала
Любен Дилов - син, депутат от Движение "Гергьовден" в ОДС: Съмненията, че Борисов е Пета колона на БСП, още не са разсеяни
В момента опозицията в НС е като кибиците в таблата - имат право на две обаждания и едно местене, а след това ги бият с таблата

- Г-н Дилов, чу се в публичното пространство, че ще напускате "Гергьовден", за да се прехвърлите в АТАКА, заедно с приятеля си от детинство Слави Бинев. Има ли истина в този слух?
- Няма да напусна "Гергьовден", защото няма как да се откажа от собственото си лице. Но е време лицата на прехода да отстъпят място на нови фигури, не обрасли с взаимоотношения, не изхабени. Позволих си метафората, че 10 години в политиката са като 25 години да ринеш тора на слона. И утехата, че си в шоубизнеса, е твърде малка в сравнение с миризмата, с която се покриваш. Човек не трябва да изчаква да стане за кашмер и да се стигне до там, че никой да не чува посланията му, само защото принадлежи към един по-стар елит. С вота си хората непрекъснато показват, че имат нужда от нови лица.
Пример за това е и лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Има и други, които се явяват на политическата сцена в ново качество, и хората искат да ги чуват. Колкото до Слави Бинев - приятели сме от деца. Той е изключително зрял и последователен  и има една характерова особеност - като се хване с нещо, никога не се отказва, докато не го доведе до край. Адмирирам го за новото му решение за изява в общественото пространство.