"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 486 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Пенсионери освиркаха шествието на БСП


Пенсионерите освиркаха първомайското шествие на БСП от НДК до Борисовата градина. "Празникът на труда винаги е бил ден на солидарността на хората при струговете и на тракторите", обяви лидер на пернишка пенсионерска организация на митинга пред храм "Ал.Невски". "Оставка на Масларова, министърката с обръчи от фирми", "Вън мафията от властта" викаха хората. Възрастен мъж обвини премиера Станишев, че е развързал партийната кесия за Азис, а пари за пенсии няма.
Други протестиращи пресрещнаха шествието около Спортната палата. На призивите да се влеят в БСП-редиците, те отвърнаха с "Оставка", "Мафия" и "Долу лакеите на американския империализъм". Като промиване на мозъци определиха възрастните предизборното соцухажване и потърсиха сметка от Масларова, Овчаров и Станишев за неизпълнените обещания. "Ще вдигнем пенсиите, ще вдигнем и заплатите, защото за нас доходите на българските граждани са на първо място", отвърна Овчаров и се хвана на празничното хоро.У нас
· Епископ Евлогий: Единствено АТАКА ще брани православието
· СИДЕРОВ: България надживя СССР, ще надживее и ЕС

По света
· Турция на прага на военен преврат
· Кървава Валпургиева нощ в Берлин

Коментари
· Правосъдната система се разпада, идва ред на държавата

Икономика
Михаил Михайлов, координатор на партия АТАКА в Стара Загора: Само националистите ще отстояват интересите ни в Европа
Борим се да не бъдем технологичен кош за боклук на развитите държави

- Какво прави партия АТАКА в Стара Загора, каква е нейната дейност тук?
- Това, което партия АТАКА е свършила до момента в нашия град, е да организира запознаване с идеите си като партия, работа с населението и реакция на нищо-не-правенето на институциите в града. Например, едно от нещата, които инициирахме още миналата година, това е шествието на 19 юли по повод зверски изкланите старозагорци през 1877 година. Другото е митинг-шествие против обгазяването на града на 1 юли - Деня на детето. Внасяли сме куп декларации в общината, но това остана глас в пустиня. Внасяли сме предложения и различни идеи, но те упорито се избягват от настоящите управници.