"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 487 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Шефът на НСлС поискал рушвет от “Булгартабак”


Шефът на Националната следствена служба Ангел Александров ми искаше пари, призна вчера директорът на "Булгартабак" Христо Лачев. Колко и за какво са поискани парите обаче не стана ясно. Александров рекетирал шефа на тютюневия холдинг и да изнесе компрометираща информация за работата на заместничката на икономическия министър Румен Овчаров - Корнелия Нинова.
Уличеният в рекет шеф на следствието Ангел Александров пък се оправда, че зад атаките срещу него стои енергийният министър Румен Овчаров.
Междувременно главният прокурор Борис Велчев разкри, че Александров ще бъде разпитан заради  изявленията, които е дал вчера за медиите. Велчев посочи още, че не му е известно да има подаден сигнал до прокуратурата от изпълнителния директор на "Булгартабак" Христо Лачев, че са му искани пари. Главният прокурор обясни, че всички замесени страни ще бъдат разпитани, а скандалът нямало да бламира делото "Топлофикация".У нас
· АТАКА единствена поиска от ЕК ясен отговор защо беше затворен АЕЦ “Козлодуй”
· СИДЕРОВ: Пращаме бойци в Европа, не продажници и шушумиги

По света
· Предсрочни избори в Турция на 24 юни
· Естония евакуира посолството си в Москва, спря издаването на визи

Коментари
· От Батак си, Марин, помниш ли Батак?

Икономика
· Сивата икономика изяжда 700 млн. лв. от парите за пенсии
Огнян Тетимов, областен координатор на АТАКА в Благоевград: Евровотът ще е голям крах за ГЕРБ
ДПС спазари циганите за евровота: от 50 до 70 лв. на всеки глас

- Г-н Тетимов, с какво предизборната кампания на АТАКА в Благоевградския регион е по-различна от тази в останалите области ?
- Ние водим честна, но твърда предизборна кампания. В областта ни има 14 общини, от които 5 са със смесено население - българомохамедани. За съжаление някои от тях, под натиска на ДПС, вече се определят като мюсюлмани. Преди няколко дни Ахмед Доган събра своето стадо в гр. Гоце Делчев и обяви, че следващият кмет на града ще бъде човек от неговата партия и името му ще е турско. За да се даде ясен глас кой управлява. Хората реагираха яростно, защото в града 80 % са християни. В селата обаче 90-95 на сто са мюсюлмани. Затова АТАКА води твърда политика на защита на националните интереси и православни ценности. Ние, патриотите, не сме крайни, просто сме реалисти. В община Белица например, половината жители са християни, останалите са мюсюлманите, но в селата са почти 100 % мюсюлмани. В момента гражданите на Белица правят подписка за присъединяване към община Разлог. Това е единственият начин в кметът на Белица да не е от ДПС. И българите няма да го позволят. Искам да подчертая, в АТАКА има и много мюсюлмани. Преди около месец на един такъв наш симпатизант му изтровиха 10 тона риба. И въпреки че оставиха цялото му семейство без прехрана, човекът не се уплаши да признае, че това е дело на хора от ДПС.