"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 491 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ДПС посича Овчаров заради 170 милиона лева


170 милиона лева са в основата на вихрещия се през последната седмица скандал между Румен Овчаров и шефа на НСлС Ангел Александров, твърди източник, близък до разследващите органи. Сблъсъкът започнал, след като икономическият министър отказал да даде парите на Държавния резерв. Ядосан от отказа му, Доган пуснал протежето си - шефа на националното следствие да извади кирливите ризи на Овчаров.
Заради скандала 48 депутати от опозицията поискаха вчера премиерът Станишев да отстрани Румен Овчаров от поста му. Самият министър заяви категорично, че няма да подава оставка.
В момента един вот на недоверие би закрепил, сплотил и мобилизирал управляващите и по-скоро ще изиграе обратна роля за изборите, коментира скандала вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Според него точно сега - по време на предизборната кампания за Европейски парламент не е уместно да се иска вот на недоверие. Сидеров отново настоя Румен Овчаров и Ангел Александров да подадат незабавно оставки.У нас
· Волен Сидеров: Вот на недоверие сега ще скрепи коалицията
· АТАКА: Евровотът е крачка към предсрочни парламентарни избори

По света
· Кубински войници пробваха да отвлекат самолет за САЩ
· Никола Саркози увеличава преднината си пред Роаял

Коментари
· В Турция демокрацията агонизира между каските и чалмите

Икономика
Румен Ваташки, областен координатор на националистите в Перник, кандидат за евродепутат: В Европарламента АТАКА ще брани правосл

- Г-н Ваташки, какво отличава кампанията за евровота при вас от тази в другите области, какви са акцентите й?
- Истината е, че тук изборите за Европарламент все още не са така популярни. За първи път в България гласуваме за евродепутати. В Пернишка област имахме много проблеми при определяне състава на Районната избирателна комисия. Областният управител беше решил АТАКА да няма никакъв представител в РИК, не ни допускаха и до секционните комисии. Партията обжалва в ЦИК и проблемът беше частично решен. Защото дискриминацията на АТАКА продължи, ние никъде не получихме 100% покритие в СИК. За нас това е подмяна на вота на избирателите. На парламентарните избори взехме 9% в Перник. Колкото и да ни притискат обаче, влиянието ни се разширява. Аз съм кандидат за евродепутат, едно признание за работата ми като областен координатор, на отдадеността ми на каузата.