"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 492 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 7/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Първанов и Станишев на нож за главата на Овчаров


Президент и премиер вчера размениха остри реплики по скандала с Овчаров и следствието. Действията на Сергей Станишев закъсняха, коментира Първанов най-накрая огромния скандал. Заради аферата премиерът уволни двамата зам.-министри Корнелия Нинова и Делян Пеевски и изпрати в отпуск енергийния министър Румен Овчаров. Скандалът не бил политически, опита се да замаже ситуацията Гоце, като защити тройната си коалиция. Румен Петков бе доволен от махането на Овчаров, а Бойко Борисов съжали, че в разпрата ще изгори близкият му Ангел Александров, който е човек на Доган.
Междувременно на среща между Станишев и главния прокурор Борис Велчев стана ясно, че ще искаме експерт от ЕК, който да разследва корупционния скандал в следствието. Според следователи шефът на НСлС Александров уредил доста свои хора на постове в службата, твърди сайтът "Фрогнюз". Всички силови групировки са си имали свои хора в следствието и в прокуратурата, на които плащали "заплати".
Премиерът Сергей Станишев бяга от отговорност, заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров по повод излизането в отпуск на Овчаров и уволнеието на двамата зам.-министри. Според Сидеров Румен Овчаров и шефът на НСлС трябва да подадат оставки.У нас
· Димитър Стоянов: Парите за земеделие няма да отиват само при Доган
· АТАКА в Русе: Готвим закон срещу турския геноцид

По света
· Саркози готов да празнува победата
· Сестрите бойкотираха делото на мъчителите си

Коментари
· И Масларова да ходи в отпуск заради милионите на мъжа си

Икономика
Константин Костов, кандидат за евродепутат: Националистите в ЕП ще възродят държавността ни
АТАКА ще работи да запазим българските традиции и българската идентичност

- Г-н Костов, участвали ли сте в други избори и как върви кампанията за евровота, според Вас? Какви са разликите с кампаниите по други избори?
- Да, участвал съм винаги в изборите в т.нар. демократичен период, пряко участвах и в кандидат-президентските през октомври 2006 г. Сега съм в състава на предизборния щаб на партия АТАКА за вота за Европейския парламент и едновременно с това съм член на РИК за Софийска област. Между последните кандидат-президентски избори и сегашните има голяма разлика. Сега българите избират 18 депутати за ЕС, докато при кандидат-президентските състезанието се води между двама души на балотажа, единият от които трябва да бъде главата на българската държава. Разликата е, че от кандидат-президентски избори пряко са засегнати всички българи, докато за Европарламента повечето и задължително са партийни кандидатури. Партия АТАКА излиза с кандидатурите на млади хора, които са гордостта и бъдещето на нацията. Подготвени, образовани, владеещи чужди езици, имащи компютърна грамотност, добри маниери за комуникация, възпитани хора, не на последно място с красив външен вид.