"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 495 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Р. Петков напира да става премиер


Вътрешният министър Румен Петков иска да става премиер. Той държи контролния пакет акции в БСП и казва кога кой ход влиза в действие срещу съперника му Румен Овчаров. Това стана ясно от изказването на Кольо Парамов, доскорошен приближен на президента Първанов, ексдепутат и бивш ревизор на БНБ. Според него сегашният скандал е провокиран от вътрешния министър, за да може Петков да стане министър-председател. Така Парамов потвърди със закъснение информацията, публикувана единствено в "Атака", че  МВР-шефът се гласи за премиерския пост. Според Парамов в основата на скандала стоят много тежки противоречия между Овчаров и Петков.
Ако мегаминистерството на Овчаров се раздели, най-вероятно ДПС ще вземе енергетиката, защото фирми от обръча на Доган напирали да получат апетитния сектор. Неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пък напирал да получи силов вицепремиерски пост. Шефът на червените депутати Михаил Миков каза, че Борисов иска да скрие препродажбата на БТК на многократно по-висока цена през СИБАНК, която се държи от приятелката му Цветелина Бориславова.У нас
· Обвиниха Нинова и Шарланджиева, че сна сяли тайни на Красимир Георгиев
· Отново скритата реклама пълни страниците на ВАЦ, но не и касите на немците

По света
· Либия бясна на Саркози за подкрепата към сестрите
· САЩ: Жертвите в Ирак ще се увеличават

Коментари
· Още две фракции в ЕП споделят идеите на националистите

Икономика
· Евтините лекарства скачат заради нови опаковки
Митко Димитров, кандидат на АТАКА за евродепутат: Ще отстояваме самобитността на България
Всички топлофикации в страната са корумпирано блато за обогатяване на управляващите

- Как работата в Европарламента може да помогне за подобряване на жизнения стандарт на българите и той да стигне този на европейците?
- Ще ви дам един красноречив или по скоро крещящ  пример - за ниския размер на пенсиите в България. Според управляващите страната от 1989 г. насам, те не могат да бъдат повишени поради липса на средства в бюджета. Всяко искане в тази насока се обяснява като популизъм от страна на АТАКА, при което обществото се манипулира с аргументите на монетаризма, респективно договореностите с Международния валутен фонд и Световната банка.
Всъщност обаче пенсиите могат лесно да бъдат повишени минимум с 30 или 50%, ако престане ограбването на държавния бюджет чрез различни машинации и се бръкне по-дълбоко в джоба на богатите, особено тези от сенчестата икономика. Те трябва да се извадят на светло. Европарламентът настоява за това. Контролът върху спазването на директивите на ЕС и тяхното неизкривено прилагане в нашите закони е принцип, който АТАКА безкомпромисно ще следва. По този начин разхищенията може да се намалят.