"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 496 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Ченгета от НСО биха екип на СКАТ по заповед на Доган


Частните охранители на Ахмед Доган и гардове от Националната служба за охрана (НСО) са били и ритали екип на националната телевизия СКАТ на предизборен митинг на ДПС. На митинга се е говорело на турски език. Вбесен от присъствието на екип на СКАТ, който го заснема, Ахмед Доган наредил на гавазите си: "Изхвърлете ги!" Инцидентът е станал във вторник вечерта в с. Руен, Бургаско.У нас

По света
· Русия и Франция спорят в ООН за бъдещето на Косово
· Германия дава 6,3 млн. евро за архивите на ЩАЗИ

Коментари
· Овчаров си остави приближена да му пази далаверите

Икономика
Волен Сидеров: гоце готви нов кабинет с Р. Петков и Б. Борисов
Узнах, че на един пленум МВР-шефът казал на Р. Овч.: “Ще те унищожа!”

- Г-н Сидеров, достигна ли връхната си точка скандалът, заради който в отпуск излизат министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, директорът на Националната следствена служба Ангел Александров, а двама зам.-министри бяха уволнени?
- Не мисля. Скандалът ще се развива още и ще излизат още данни и обвинения. До този момент няма нищо реално - някаква установена истина. Имаме подхвърлени обвинения от страна на Ангел Александров и някакви негови недоказани твърдения.
Александров е човек на Ахмед Доган, служител на бившето Шесто управление на Държавна сигурност. Той е назначен на поста си от Доган. Скандалът е инспириран именно от ДПС. Икономическите интереси на Ахмед Доган бяха засегнати от Румен Овчаров и отчасти от министъра на финансите Пламен Орешарски. Те спряха 170 млн. лв., които от държавния бюджет трябваше да отидат в Държавния резерв, откъдето да ги източат фирмите на Доган. Така Овчаров си навлече злобата на Доган. Той чрез своя човек Александров започна атаката срещу него.
В тази комбина е и министърът на вътрешните работи Румен Петков, който е в тясна връзка с министъра на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем. Имам данни, че Петков също участва в далаверата с Държавния резерв чрез подставени лица. Освен това той има апетити да измести Овчаров от водещата роля в БСП и правителството и да заеме неговото място. Всичко това става под шапката на Георги Първанов и със съдействието на Бойко Борисов. Борисов е една фигура, която е в комбина с Първанов. Той никога досега не го е критикувал, не се яви и на президентските избори. От досегашните действия на Борисов е ясно, че те имат договорка с Първанов.