"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 497 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

И Гагаузов замесен в скандала с Р. Овч.


В папките със специалните разузнавателни средства по скандала Овчаров-Александров има данни за проведени 87 разговора между собственика на "Фронтиер" Красимир Георгиев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Това съобщи депутатът от ДСБ Атанас Атанасов. Според него, за тези разговори е известно в тесни кръгове, включително и на президента.
Атанасов смята, че Румен Петков действа избирателно като подава на медиите информация, насочена основно само срещу Румен Овчаров. Първанов е притеснен от това, че Овчаров монополизира отношенията с Русия. Със скандала президентът се е опитал да го извади от правителствената делегация, която бе в Москва, смята Атанасов.
Междувременно стана ясно, че шефът на националното следствие Ангел Александров е криел дела и доказателства за проверки по големи икономически престъпления. Докладни за натиск, незаконни действия и психически тормоз от Александров са адресирани още от 2004 година до парламента и главния прокурор.У нас
· ЦИК: 80 000 от Турция с право да гласуват
· Как ВАЦ разпореди проверка къде потъват парите и

По света
· Членки на Евросъюза поискаха повече власт за националните парламенти
· Москва одобри строителствотона тръбата

Коментари
· Само Атака ще опази държавата ни от разруха

Икономика
· Пет пъти по-бедни сме от “старите” европейци
Валери Симеонов, шеф на Национална телевизия СКАТ: Насилието над нашите репортери е ежедневие

- Господин Симеонов, в каква държава живеем, след като гардове от НСС си позволяват да ритат и гонят журналистите на една национална телевизия като СКАТ? Питам по повод инцидента в с. Руен, където охраната на Доган малтретира екип на СКАТ.
- Определено не европейска. Такова отношение към журналистите е характерно за нашата южна съседка Турция. Това е държавата, в която се бият журналисти и убиват главни редактори. За разлика от България, Турция е държава, в която има законов ред и извършителите биват залавяни и осъждани, затваряни в рамките на броени часове и дни, а при нас е точно обратното. Не може да се разчита на никакво съдействие от полицията.