"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 501 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Главният мюфтия поиска ново потурчване във Велинград


Ново ислямизиране във Велинград е поискал главният мюфтия Мустафа Хаджъ, установи проверка на "Атака". Във връзка с годишнината от рождението на Мохамед преди седмица общината във Велинград е била превърната в джамия. Там Хаджъ е провел проповед, четене на корана и молитви. В инструктаж към присъстващите мюфтията е заявил, че християните в района трябва да приемат исляма: "Християните се опитват да ви убедят в тяхната религия. Нямате друг изход освен един - направете ги мюсюлмани", заявил в прав текст Хаджъ. Както в. "Атака" нееднократно е писал, районът се превръща в турско-ислямски координационен център за средните и западните РодопиУ нас
· Слави Бинев: Борисов ползва общината като бащин двор
· Маргарита Михнева: Аз осъдих Тошко Тошев за клевета

По света
· Саркози поема президентския пост във Франция
· Три жертви на жегата в Румъния, Анкара остава без питейна вода

Коментари
· Аферите в България уплашиха западната публика

Икономика
Десислав Чуколов, кандидат на АТАКА за евродепутат: Европейските националисти идват да ни подкрепят
- Г-н Чуколов, какви ще са основните приоритети на АТАКА в Европейския парламент?
- Основната задача на АТАКА в Европейския парламент е да защитава българските национални интереси. Те трябва да се отстояват във всекидневната работа на евродепутатите. Всеки ден се приемат решения, които по пряк или косвен начин влияят на българския народ. Във всяко едно наше решение ще изхождаме от националните интереси на България.
Ще работим за това Европейският съюз да престане да бъде сложна бюрократична институция, която работи единствено за интересите на големите държави.
Трябва да се чува гласът и на държавите като България. Трябва да се работи  тази бюрократична система да се превърне в един съюз на равноправни държави. Ще се борим за това Европа да не е на регионите, а на нациите. За нас е изключително важно в Европа да се запази идентичността и традициите на България. Ще работим за това повече власт да имат местните парламенти, а не властта да е съсредоточена в Брюксел и там да се приемат решенията.