"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 502 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Рейтингът на Борисов се срина


Драстичен спад в рейтинга на столичния кмет - от 63 на 47%, отчете последното проучване на МBМD. Това съобщи шефът на агенцията Мира Янова.
Съответно недоверието към Бойко Борисов се е повишило от 29 на 45%. Причината е, че симпатизантите на БСП са оттеглили подкрепата си за него, след като неформалният лидер на ГЕРБ се опита да трупа дивиденти от скандала с Румен Овчаров.
Според паралелното изследване на агенцията, посветено на електоралните нагласи за евроизборите, избирателите на ГЕРБ не са достатъчно мобилизирани. Вероятно защото не оценяват колко важен е този вот, смята Янова. Според други социологически агенции електоратът на ГЕРБ е сред най-малко мотивираните, затова не може да се направят точни прогнози какво ще бъде представянето на кметската партия в евровота. Социолози допускат, че влиянието на Борисов е силно преувеличено, а при очакваната ниска избирателна активност, той ще загуби още повече. 
Любопитна тенденция има при привържениците на АТАКА. Тя е партията, която печели най-много от скандала с Румен Овчаров, посочва Янова. Оказва се, че корупционният скандал в държавата силно мобилизира националистите да гласуват.У нас
· АТАКА вдига Арка на православието на границата с Турция
· Евродепутати-националисти в София подкрепят АТАКА

По света
· Сръбският парламент гласува правителство в последния момент
· Прокуратурата погна Ширак, часове преди да сдаде властта

Коментари
· Предизборната кампания на ДПС е поредния рекет срещу държавата

Икономика
· Станишев избяга от бедстващите фермери
Слави Бинев, кандидат за евродепутат: ГЕРБ събра хората с робска психика, гордите са в АТАКА

- Г-н Бинев, кое е основното и най-важното, което ще отстоявате в Европейския парламент?
- Един от основните акценти на нашата група, това е да се провери точно как стои въпроса със затварянето на първите два блока на АЕЦ Козлодуй. Защото Европейската комисия няма изискване за затварянето, и мисля, че това до някаква степен е било пренатягане на нашите политици. Има и три основни неща, които са моя лична кауза до някаква степен, но са свързани с АТАКА.