"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 503 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА поиска мъчениците от Батак да станат светци


Партия АТАКА ще поиска от Светия Синод да канонизира мъчениците от Батак за светци. Жертвите на турския ятаган заслужават да се наредят  в мартиролога на българските мъченици. Това заяви снощи в Батак Волен Сидеров при закриването на предизборната кампания на националистите. Хиляди патриоти от региона и от цялата страна дойдоха в града-светиня, за да демонстрират подкрепата си за партията на националистите. Митингът на АТАКА се оказа кулминация на честванията в Батак по повод 131 години от Априлското въстание.
Батак е разделната линия между предателството и българския национален дух.
Тези, които днес продават българските интереси във властта, дадоха възможност на морални изроди като Мартина Балева и германският є колега, да оспорват истината за баташкото клане. АТАКА е гарант за това, че никой не може да се гаври с българската история, да я отрича, пренаписва и редактира. АТАКА е надеждата на българите, че това няма да се случи и затова тя не е обикновена политическа партия, а е нещо много повече, тя е движение, което ще се разраства и занапред, каза Волен Сидеров.У нас
· ДПС плаща по 10 лева на циганите в Червен бряг
· Прокурорите останали шокирани от обиските в „Булгартабак“

По света
· Волжка Швейцария събира на среща лидерите на Москва и ЕС
· 53-годишен юрист оглави новото правителство в Париж

Коментари
· Изборите по-важни за Кабил и Станишев от хляба на народа

Икономика
· ДПС и НДСВ бойкотират БСП за „Бургас - Александруполис“
Бруно Голниш, евродепутат, лидер на фракцията "Идентичност, традиция, суверенитет": Навсякъде в Европа управляващите се страхува
Сътрудничим с АТАКА понеже е голяма партия с ясна програма и цели

- Г-н Голниш, защо избрахте да си сътрудничите и работите с АТАКА от България, а не с някоя друга от наричащите и припознаващите се като националистически формации в държавата ни?
- Защото АТАКА е голяма партия с ясна програма и цели, които едно към едно се припокриват с тези на групата "Традиция, идентичност, суверенитет". Това е сериозна политическа формация, а не фракция с шепа поддръжници и симпатизанти. Та кой влезе в българския парламент от безбройните националистически формации преди АТАКА? С АТАКА имаме много общи черти, планове, програми. Ние сме много горди, че работим с млад и много интелигентен човек като Димитър Стоянов и се надявам един ден след време той да се върне в българския парламент още по-обогатен от общуването си с нас. Защото е много хубаво в политиката да влиза младостта чрез будни, образовани млади хора. В обществения живот напоследък се забелязва една тенденция - желанието на хората да се игнорират традиционните партии и да се доверяват на националистите, които защитават традициите, националните интереси и суверенитет на отделните държави.