"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 504 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Нечувана гавра в музея в Батак


"Малко сме ви клали!" - този кощунствен надпис се е появил в книгата за впечатления на историческия музей в Батак няколко дни преди да започнат честванията в памет на жертвите от баташкото клане. За това съобщиха възмутени жители на града по време на грандиозния митинг на АТАКА на площада в Батак в четвъртък. За съществуването на такъв текст свидетелства и шефът на полицията в Батак Димитър Ванчев. В разговор с депутата от АТАКА Десислав Чуколов, полицейският началник е потвърдил, че текстът е бил написан в книгата за впечатления.
На нечуваната гавра са станали свидетели и десетки батачани, видели с очите си кощунствения надпис в музея, който е в близост до църквата-костница на жертвите на зверското клане през 1876 година. Проверка на в. "Атака" установи, че в момента тази страница от книгата липсва. Скандалът е прикрит умишлено, за да не се вреди на коалиционната дружба между БСП и ДПС преди евровота, смятат местните хора.
"Атака" видя на място, че канапът, свързващ страниците на книгата, е бил скъсан, свързващите лепенки с печати върху същата книга пък са били унищожени, като на мястото на ругателския текст е сложен друг лист. Хартията е номерирана с друг цвят на писалка, а страницата е прономерована с различен почерк.


У нас
· „Булгартабак“ окраден с милиони повече от „Топлофикация“
· Р. Петков купува 380 коли, кораби и "бръмбари" за 150 млн. евро

По света
· Любовница свали шефа на Световната банка
· Путин топи ледовете с ЕС на разходка с лодка

Коментари
· Общество от феи пърха над блатото с алигаторите

Икономика
· Медици скочиха срещу уволнението на „Лекар 2006“
· EVN иска 6,2% скок на тока от 1 октомври
Павел Кърлев, председател на Федерацията на потребителите: „Топлофикация“ е като башибозук, спираме да плащаме
Престъпното бездействие на монополиста вкара в принудителна задлъжнялост стотици хиляди софиянци

-Г-н Кърлев, преди дни призовахте софиянци да не си плащат сметките за парно. Защо?
- Това беше вече крайната мярка, която предприехме през тези дълги години, през които говорим, че сме ограбвани от "Топлофикация" София ние давахме доказателства след всеки отоплителен сезон на прокуратурата и търсехме съдействието на държавните органи в лицето на ДКЕВР и Министерството на икономиката и енергетиката, но не получихме адекватен отговор. Призивът ни е резултат от това, че прокуратурата вече осем месеца не може да се произнесе за произхода на парите, източени от "Топлофикация", след като ние много ясно обясняваме откъде всъщност са парите - от надписаните сметки на ограбените софиянци. В същото време дружеството продължава да тероризира столичани, в нарушение на закона, като изисква от тях суми от 1996 до 2002 г., въпреки че вече са в погасителна давност. Абсурдът достигна своя връх, когато управляващите си приеха  и една наредба № 16, която пък наказва най-много абонатите, които не ползват парно и тези, които икономисват с надеждата да плащат по-малко, защото нямат пари. Затова не ни остана нищо друго, освен да призовем за граждански мораториум на плащанията, до изясняване произхода на парите.