"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 506 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА е втора сила в Кърджали


Партия АТАКА изпревари БСП в Кърджали, Димитровград и Хасково, сочат резултатите от преброяването на гласовете за евроизборите. В крепостта на Доган Кърджали националистите се наложиха като втора политическа сила пред червените, ГЕРБ, НДСВ, ДСБ и СДС. Победата е изключително ценна, защото в Кърджали е най-близкото обкръжение на Доган. Така на практика партията на патриотите успя да пробие считания за непробиваема крепост от 17 години насам родопски град.У нас
· Атака: Велчев да защити учениците от „Джемини“
· Волен Сидеров: Станишев да подаде оставка

По света
· Пазят Блеър от терористи в специален автомобил
· Полша започва преговорите за ПРО, Русия плаши НАТО

Коментари
· ДПС изроди евроизборите в издевателство над демокрацията

Икономика
Илия Божинов: БСП е големият губещ във вота

- Г-н Божинов, какъв е коментарът Ви по окончателните резултати от изборите - ГЕРБ стана първа политическа сила, а БСП - втора?
- Вижте, човек трябва да може да смята до 18, колкото са мандатите в Европейския парламент. Аз се учудвам как е възможно хора, които не могат да броят до 18, да  правят бюджет за милиони. Нали управляващата коалиция очакваше да има 12 мандата! Сега най-вероятно ще има 10 - НДСВ има един мандат и не може да мръдне от него, АТАКА ще си остане с три.
Партиите на първите три места ще си разпределят 14 мандата, като третата (ДПС) ще получи четири, а БСП - 5. Никакви данни не могат да потвърдят фантасмагориите, които се говореха - че управляващата коалиция ще има 12 места  в Европейския парламент.