"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 509 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Р. Петков гони собственици от имота им в Слънчев бряг


Вътрешният министър Румен Петков вчера демонстрира сила и изпрати въоръжени с палки полицаи срещу десетина дребни търговци в Слънчев бряг, за да сринат павилионите им. Той погази законите в държавата, защото нямаше прокурорска заповед, нито пък съдебно разпореждане за събаряне на постройките. Търговците имат нотариални актове за имотите си и обжалват в съда решението. 
Румен Петков разпоредил акцията, за да защити интересите на зам.-министъра на транспорта и бивш депутат Юджел Атилла, който има хотел зад павилионите на продавачите. Униформените на Петков грубо разблъскаха хората и разкъсаха живата верига на протестиращите, разказа пред "Атака" 25-годишната Стела Хараламбова, чийто родители изхранват цялата фамилия с продажби на дребни стоки в тези павилиони.
По време на сблъсъците на мястото случайно се оказа и лидерът на националистите Волен Сидеров. Той обеща, че още във вторник ще внесе питане в парламента към Р. Петков за произволите на полицията. Също така и към транспортния министър П. Мутафчиев затова дали знае за хотела на своя заместник и с какви средства е бил построен.У нас
· Полицаи ще съдят пребития от тях фоторепортер
· Фермери ще обсадят МС с комбайни и трактори
· Уволненията в кабинета - след 3 юни

По света
· Албанска партия предизвика политическа криза в Македония
· Среднощни преговори спряха гражданската война в Украйна

Коментари
· ДПС ражда чудовища, способни да погубят България

Икономика
· Министерство на семейството цепи ведомството на Масларова
· Гайдарски: Лекарите прекаляват с протестите
Кирил Гумнеров, областен координатор в Ловеч: Купуването на гласове обслужва управляващите
Начело на България днес стои икономическа олигархия, която следи само за собствените си интереси

- Г-н Гумнеров, доволен ли сте от изборните резултати на АТАКА във вашия район?
- В Ловешка област АТАКА постигна много добър резултат - около 15.55%, което е с 1.3 процента над средния резултат за страната. Всъщност ние постигнахме 12-и резултат от 31 общо избирателни района в страната и на този етап намираме, че сме провели една успешна кампания. Най-щастливи сме обаче от това, че партията ни има трима представители в Брюксел. За пореден път на национално ниво АТАКА разби прогнозите на платените социолози и на уж независимите медии, които до последно вещаеха, че ще вкараме само 2-ма евродепутати. Иначе аз съм убеден, че в моя избирателен район можехме да постигнем още по-добър резултат. Ако Волен Сидеров бе имал възможност да посети Ловеч по време на кампанията, резултатите ни в областта щяха да са поне с 1-2 процента по-високи. Неговото присъствие е като магия за хората, по време на посещенията си по места той винаги е успявал да мобилизира максимално вота за нас. Искам да благодаря на всички наши активисти, които взеха участие в предизборната битка. Специални благодарности дължа на секретаря на организацията в Ловеч, г-н Светослав Иванов, и на общинския координатор Илиян Пеевски от Троян, където постигнахме над 21%.