"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 510 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сидеров започва совалки за общи деиствия срещу ДПС


Водачът на АТАКА Волен Сидеров започва от днес разговори с представители на парламентарната и извънпарламентарна опозиция за общи действия срещу управляващата тройна коалиция и най-вече против тоталния диктат на ДПС във властта. В срещите си той ще търси тактическо обединяване на усилията, за да се предизвикат промени в управлението.  Според него идейните различия между различните партии трябва да бъдат загърбени временно в името на свалянето от власт на кабинета с мандат на ДПС.
Тактическите общи действия, които ще предложи лидерът на АТАКА включват както вот на недоверие към кабинета, така и други форми за противопоставяне на мнозинството. Сидеров заяви, че е готов да преговаря с депутати от НДСВ, които не приемат сегашното управление и са склонни да подкрепят опозицията по различни нейни законопроекти и предложения. Националистът ще търси съдействие и от депутати на Коалиция за България. Той е готов за разговор и с неформалния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.У нас
· Полицаи записват личните данни на участници в Ботевия поход
· АТАКА спря кметска далавера във Варна

По света
· Иранци и американци на една маса за първи път от 30 години
· САЩ се отказаха да изнасят демокрация

Коментари
· БСП стана партията на новата аристокрация

Икономика
· И в отпуск Овчаров пак ръководи министерството си
Антон Сираков, зам.-председател на АТАКА и член на ЦИК: И евровотът мина с нарушения и купени гласове

- Г-н Сираков, как ще коментирате резултатите от евровота като представител на националистите в ЦИК за ЕП?
- Това, което току-що нарекохте "евровот", всъщност беше престъпен фарс. Престъпен, защото изборните резултати на партиите от управляващата коалиция бяха постигнати със заплахи, с неописуема по своите характер и размери измама с т.нар. "уседналост", с драстични нарушения на законовите изисквания за предизборна агитация, със станалото вече традиционно купуване на гласове. Казвам традиционно, защото не се практикува за пръв път, но никоя от съответните държавни институции не предприема нищо, по-точно: не си изпълняват задълженията.