"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 511 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

КОЛЬО Парамов: Р. Петков е човекът на олигархията във властта


Има много силна атака на олигархията срещу властта, с цел тя да получи достъп до средствата от еврофондовете, а проводник на тази атака в правителството е вътрешният министър Румен Петков.  Това заяви вчера пред НТВ финансистът и бивш депутат от БСП Кольо Парамов.
Румен Петков подготвя промени в БСП в лоша за страната посока. Те ще доведат до още по-тежка системна криза. Ще гарантират на олигарсите получаването на пари от еврофондовете, допълни Парамов.
Според него Сергей Станишев е един от най-слабите премиери, много е зависим и е притискан от Ахмед Доган и олигарсите в посока, която не дава възможност на държавата да се развива като нормална просперираща икономика. Слабостта на Станишев като премиер създава около Петков втори властови център в правителството, което е много опасно за страната, коментира още финансистът.
Междувременно от ДСБ поискаха изслушване на Петков във вътрешната комисия на парламента. Министърът трябва да отговаря дали от МВР е изтекла информация по корупционните скандали и защо Маджо се ползва с полицейски протекции.У нас
· Кметицата на Несебър продължи тормоза над търговците в Слънчев бряг
· Двама нови депутати на АТАКА се заклеват днес

По света
· Русия изпита нова ракета в отговор на US-звездния щит
· 4000 антиглобалисти щурмуват Хамбург преди срещата на върха

Коментари
· БСП се превърна в партията на жената пенсионерка

Икономика
Иван Колчаков, зам.-председател на СДС: Има място за взаимодействие с АТАКА, не само срещу ДПС

- Г-н Колчаков, какво ще правите оттук нататък с останките от почти изчезналото СДС?
- Действително като структура ние сме в незавидно състояние, но тъй като идеите, които родиха СДС  - за демокрация, за ред, сигурност, благоденствие и други ценности, които ни активираха преди 17 години, са вечни и неотменими, ние смятаме, че трябва да опитаме да вдъхнем нов живот на СДС. Като е ясно, че досегашната партия, като структури и функции, е изчерпана исторически от времето на прехода.