"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 512 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 31/05/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Петков праща 3000 полицаи да пазят Буш в София


Над 3000 полицаи да  бдят за реда и сигурността по време на посещението на американския президент Джордж Буш в София на 11 юни. Това е заповядал вътрешният министър Румен Петков, съобщи източник от МВР. Поне 1000 от тях ще бъдат командировани в столицата от други градове в страната. За първи път толкова много униформени от провинцията ще бъдат включени в охраната. За сравнение, при посещенията на Бил Клинтън в София през ноември 1999 г. и на папа Йоан Павел II през май 2002 г., от страната бяха командировани по около 700 униформени. Жандармерията също ще бъде включена в охраната.
Униформените ще заемат постовете си 24 часа преди посещението на президента Буш в София, който пристига вечерта на 10 юни. Това означава, че София ще бъде блокирана още вечерта на 9 юни. По високите сгради ще бъдат разположени специални постове от командоси с радиостанции и снайперисти. Не се препоръчва на гражданите да се показват през прозорците и балконите.
Заради блокадата кметът на София Бойко Борисов вчера изпрати писмо до министър-председателя Сергей Станишев, в което предлага на Министерски съвет 11 юни  да бъде обявен за почивен ден за столичани.У нас
· Регистрират турци и цигани за местния вот в крепостите на АТАКА

По света
· Тони Блеър обеща помощ за болните от СПИН либийчета
· Замбия изпревари България в класация за най-спокойните страни

Коментари
· Овластените престъпници у нас не познават доблестта на оставките

Икономика
Христо Попов, депутат от АТАКА: Победихме БСП в Русе, в три общини сме първи

- Г-н Попов, как се чувствате като депутат, който току що се закле?
- Малко странно се чувствам. Преди съм влизал един-два пъти в парламента с различни задачи. Но сега вече това е  новото ми работно място.
- На какво ще заложите в работата си в парламента?
- По професия съм машинен инженер, специализирал съм международно право и външна търговия и зависи към кои комисии ще ме насочат колегите. В групата на АТАКА ще преценят къде мога да съм полезен. По принцип във втората ми специалност съм учил почти всички гражданско-правни дисциплини, така че ми е позната и юридическата и административната система. Единствено наказателно право не съм учил, така че независимо какви законопроекти ще се разглеждат няма да ми представлява особена трудност да навляза в материята. Мисля, че ще бъда полезен, независимо в кои комисии ще ме сложат. Позволявам си смелостта да мисля, че ще успявам да отстоявам позициите на партия АТАКА навсякъде.