"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 513 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Велчев замаза скандала “Oвчаров-Александров”


Главният прокурор Борис Велчев замаза скандала "Овчаров-Александров", разлюлял в последния месец  изпълнителната и съдебната власт. Главните герои в него - министър Румен Овчаров и шефът на следствието Ангел Александров вчера не получиха обвинения след прокурорската проверка. Вместо това, главният прокурор Велчев и наблюдаващият аферата Иванка Трифонова, обявиха, че двамата ще продължат да бъдат разследвани за престъпления срещу правосъдието, свързани с делото за "Топлофикация" - София. Освен това срещу замесения в скандала бивш зам.-министър на бедствията и авариите Делян Пеевски от ДПС, е образувано досъдебно производство за злоупотреба със служебно положение.
Прокуратурата замаза случая със скандала "Овчаров-Александров", коментира лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Резултатите от дългоочакваната проверка са само блъф за широката публика, защото се знаеше, че виновни няма да има, посочи той. С дискредитирането на Овчаров властта в БСП остава еднолично в ръцете на Румен Петков, каза Татяна Дончева. Смятам, че България трябва да си отвори очите и да види реалната опасност властта да мине в ръцете на олигарсите, предупреди тя.У нас
· Лекарският съюз поиска 1500 евро за доктор в „Пирогов“
· Евродепутатите от АТАКА взеха документите си

По света
· Армията на САЩ завзема Албания заради Буш
· Обсъждат подялбата на Косово на тайна среща

Коментари
· Търгаши и слагачи върлуват из медийното пространство

Икономика
Деница Гаджева, депутат от АТАКА: Младите носим духа на бъдещето

- Как се чувствате г-це Гаджева, почти от студентската скамейка влязохте в парламента?
- Измина година от завършването ми, а понякога една година е период, достатъчен за огромен преход и израстване. Студентската скамейка е мястото, където израстваш свободно, получаваш знания, учиш се да общуваш, развиваш се. Там се получават и едни от най-важните уроци от житейски характер. Аз, като възпитаничка на Техническия университет - София, съм имала възможността да се уча от хора, притежаващи изключителен професионален и личен опит. И сега, като се върна назад в студентските ми години, разбирам, че трудностите и препятствията, които са ни поставяли тези хора, са били от жизнено важна необходимост за по нататъшното ни оцеляване и развитие в живота. За разлика от скамейката в университета, депутатството в Народното събрание носи повече отговорности. Това е сериозен пост, който асоциира една специфика в работата, широк поглед и твърдост, най-вече в позициите на народния представител. 
- Смятате ли, че трябва да има повече млади хора в Народното събрание?
- Млади хора трябва да има, дали повече, или по-малко, няма значение, но всеки един представител на новото поколение носи духа на бъдещето. Когато една политическа сила няма виждане за бъдещето, е невъзможно да открие пътища пред себе си.