"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 515 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Доган си нареди нов-стар кабинет


Ахмед Доган си нареди нов-стар кабинет, в който ДПС запазва позициите си и дори ги засилва. Това стана ясно, след като премиерът Станишев обяви в събота, че приема оставките на Румен Овчаров и Георги Петканов.  Министър председателят обяви в спешно изявление, че ще създава разследващ орган, подобен на ФБР на САЩ и че ще има отделна държавна агенция по горите.
Вчера лидерът на ДПС Ахмед Доган прогнозира пред журналисти, че до 15 дни ще са ясни окончателните промени в правителството, които според него нямало да са камуфлажни. Доган приветства създаването на агенция за горите, която да е извън земеделското министерство и така даде да се разбере, че Станишев го е питал за промяната. Засега само ДПС не жертва свои във властта.
Единственият начин Станишев да излезе с достойнство от това положение е да подаде оставка на кабинета и да се отиде на предсрочни избори, коментира лидерът на АТАКА Волен Сидеров.
На пленума на БСП и на конгреса на НДСВ вчера Станишев и Симеон обвиниха за несполуките си "враговете с партиен билет". Жълтите се разцепиха по въпроса дали да останат в коалицията.У нас
· Волен Сидеров: Само предсрочни избори спасяват премиера
· Европейски природозащитници: Спрете голата сеч

По света
· 1000 ранени при безредици преди срещата на Г-8
· Бивш депутат от Гвиана готвел взривяването

Коментари
· Байърли хвали прокуратурата, Вальо Топлото на свобода

Икономика
Кольо Парамов, говорител на Граждански съюз "Нова България": Скандалът с Мирчо Циганина показва гигантската корупция

- Господин Парамов, вие се прочухте с безжалостния хирургически разрез на кълбото от проблеми, които тормозят съвременна България. Написахте и няколко остро критични писма до високопоставени наши управленци с препоръки за намиране на изход от сложната обстановка у нас. Получихте ли отговори за заявената от вас гражданска позиция?
- Реакцията е по-скоро негативна. Всичко онова, което съм написал, не съвпада с управленския модел и мислене на висшите ръководители на България. И от тази гледна точка резултат като нагласа и като условия за положителна промяна не се забелязва.