"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 517 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Румен Овчаров: Р. Петков дирижира скандала срещу мен


В основата на атаката срещу мен стои комбинация от интересите на ДПС, икономически интереси на групировки и някакви институционални интереси на президента. Това заяви вчера министърът в оставка Румен Овчаров. Той заяви още, че не само съпартиецът му Румен Петков е участвал и дирижирал скандала срещу него. В заговора са намесени и имената на президента Първанов и лидера на ДПС Ахмед Доган, стана ясно от думите на Румен Овчаров. Той отново обясни, че е подал оставка, защото правителството се е превърнало в заложник на икономическите интереси на една партия, визирайки ДПС.
Според Овчаров бивши служители на Държавна сигурност, чрез свои икономически и медийни групировки вече 17 години управляват страната. 
Хората от лявото крило в БСП пък поискаха вчера още промени в кабинета. Според Янаки Стоилов, ако промените в правителството не засегнат всички партии от коалицията, това ще създаде впечатление, че критерият за тяхното извършване не е един и същ.У нас
· Б. Борисов: Първанов е тясно обвързан с ДПС
· Кухи са главите на бесепарските вождове, според лидера на АТАКА

По света
· Буш започна европейската си обиколка от Чехия
· Владимир Путин: Каквото повикало, такова се обадило

Коментари
· Къде се затри план „Б“ на другаря Станишев

Икономика
Павел Шопов, зам.-председател на ПГ на АТАКА: БСП и НДСВ вече плащат цената за прегръдката с Доган

- Г-н Шопов, как ще коментирате трусовете в тройната коалиция и най-вече опитите на премиера за козметични промени в кабинета?
- Ние казвахме още в началото на 40-то НС, че ще дойде момент, в който БСП и НДСВ ще платят цената за това, че са дали хранителна среда на антиконституционната партия ДПС. Прегръдката с Доган ще им струва скъпо. При жълтите на конгреса започна разпад, подкладен от котерийни интереси на хора, които изобщо не милеят за народа и държавата си. Този разпад ще затрие съвсем НДСВ и Симеон загуби контрола над този процес. Междувременно при БСП пък лъснаха махленски търкания между Татяна Дончева и Румен Петков, които са представители на две различни течения в столетницата. Министърът от Плевен се държа недостойно като мъж и като политик без аргументи. Обиди своята колежка като жена и демонстрира простащина, която му е стил на поведение. За тройната коалиция общо ще кажа, че дружно ограбва България и изпива жизнените сокове от снагата на своя народ. Видя се резултатът от изборите за евродепутати и това е критерият и оценката на българското общество за ролята на съуправляващите сили БСП, НДСВ  и ДПС. И две от партиите - червената и жълтата, тези дни  имаха съответно пленум и конгрес - висши партийни форуми. Там към ръководствата им бяха отправени такива критики, каквито ние правим вече 2 години. Т.е. вътрешнопартийни сили в БСП и НДСВ повториха казаното от Волен Сидеров и дейците на АТАКА като оценки. Дошло е време да се берат горчиви плодове. Всичко, което Волен Сидеров е казвал преди създаването на АТАКА - за зловещата роля на валутния борд, за турцизацията на България, за циганизацията, за ролята на етническата партия ДПС, за престъпното участие на България в Ирак и т.н., вече дава своите отровни плодове и резултати. Парадоксалното обаче е, че към нас като риторика се присъединяват и такива, които преди са ни оплювали за тези думи и прогнози, и дори се опитват да бъдат още по-категорични. За нас е важно дали ще се намерят свестни и честни хора в НДСВ и БСП, които да надигнат глава и да поискат радикална промяна в отношението към ДПС и Доган. Това е най-важното. Отношението към ДПС и Доган има ключово значение за това кой - кой е в политиката в България. В този смисъл ролята и значението на АТАКА е огромно, защото ние искаме да консолидираме всички сили около националната кауза.