"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 518 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА установи: ЕК няма решение за АЕЦ


Европейската комисия (ЕК) няма свое решение за затваряне на III и IV блок на АЕЦ "Козлодуй". Това стана ясно, след като евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов получи в понеделник официален писмен отговор на въпроса, дали еврокомисарите са имали официално изискване България да затвори ядрените си реактори, като условие за присъединяване на страната ни към Евросъюза. Новината съобщи вчера лидерът на националистите Волен Сидеров, който придружава избраните за евродепутати Слави Бинев и Десислав Чуколов при тяхната първа визита в Брюксел. Днес официално те ще положат клетва и ще заработят като парламентаристи в групата на европейските националисти "Идентичност, традиция, суверенитет". Идната седмица АТАКА ще даде пресконференция, за да информира обществеността и правителството, че управляващите спокойно могат да отворят атомните ни реактори, уточни Волен Сидеров. Преди полета вчера Слави Бинев каза, че заедно с останалите 16 българи там, депутатите ни трябва да направят всичко по силите им България да има силно лоби в Европарламента. Отиваме, за да браним нашата идентичност, традиция и суверенитет, заяви пък Десислав Чуколов.У нас
· Татяна Дончева: Р. Петков пазел Маджо с полицаи в Съдебната палата
· Р. Петков блокира София от събота заради Буш

По света
· Бивш италиански премиер ще пише новата Евроконституция
· Предлагаме съвместни военни маневри на Русия

Коментари
· Форумите на БСП и НДСВ бяха демонстрация

Икономика
· CEZ пуска сметки на 3 месеца, иска си парите на 30 дни
Димитър Стоянов, евродепутат от АТАКА: Веднага след клетвата внасяме подписката срещу Баташкото клане

- Г-н Стоянов - докато се заклевате като евродепутат, държавата ни  се тресе от корупционни скандали.  Това влияе ли на вашето самочувствие като европеец и българин?
- Разбира се, че оказва неприятно влияние чисто психически. Много е трудно да се опитваш да защитаваш родината си и да я представяш в добра светлина, когато върхът на държавната власт е потънал в корупция. Хората съдят за една държава по нейното управление, по правителството и другите представителни институции. Когато те са определени и чрез сравнително демократичен процес, т.е. свободни избори, дори е още по-трудно. Но аз не се оставям да бъда обезкуражен и въпреки всичко ще продължавам да правя каквото мога, за да изобличавам тази вредна за България върхушка и в същото време да излагам на показ достойнствата и героизма на нашето отечество.