"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 519 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 7/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Бруно Голниш: Щастливи сме за ударното попълнение от АТАКА


"Приветствам с добре дошъл лидера на АТАКА г-н Волен Сидеров, който след ударна кампания ми доведе в Европарламента още двама нови депутати - Слави Бинев и Десислав Чуколов. Нашата група е щастлива за това ново попълнение". Това заяви председателят на групата на националистите в Европарламента "Идентичност, традиция, суверенитет" Бруно Голниш. Вчера тримата националисти и останалите им колеги от България встъпиха в длъжност като евродепутати в Брюксел.  
Председателят на групата Бруно Голниш съобщи, че българските депутати ще заемат временно места в комисиите по околна среда и по правните въпроси.
Лидерът на АТАКА Волен Сидеров подчерта, че българските националисти продължават битката за АЕЦ Козлодуй с тримата си евродепутати, след като ЕК призна в писмо до Димитър Стоянов, че не е настоявала за затваряне на реакторите. Сидеров обяви, че АТАКА напълно споделя общите политически позиции в групата: против европейска свръхдържава, против членството на Турция в ЕС и за задължително споменаване на християнските принципи в основните документи на съюза.У нас
· АТАКА: Три години затвор за купуване на гласове
· Стачна вълна залива страната

По света
· Косово обявява независимост до дни?
· 100 млн. евро струва срещата на осмицата в Германия

Коментари
· Господарят пристига, марионетките примират от нетърпение

Икономика
· CEZ издевателства над софиянци с тока
Емил Узунов, съпруг на медицинската сестра Валя Червеняшка: Съдя министрите и чиновниците, виновни за трагедията в Либия

- Г-н Узунов, защо подавате жалба срещу бившия външен министър Надежда Михайлова, нейния заместник Марин Райков и Соломон Паси? С какво конкретно са виновни те?
- Жалбата ще е и срещу Любомир Спасов и Румен Петров-временно управляващ през 1999 г., по настоящем търговски представител в посолството в Триполи. Основните мотиви за жалбата са лишаване на българските сестри от първокласна защита в началото, пречене на адвоката, нает от семейството на задържаните в различни периоди и етапи от делото и допуснати професионални грешки, които доведоха в последствие до крайно лоши резултати в хода на това дело.
Очаквам от главния прокурор и Националната следствена служба образуване на досъдебно производство, след приключването на което те са длъжни да сезират съда за тези действия, бездействия и груби професионални пропуски.