"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 52 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/12/2005
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Как се ражда медийна лъжа


Лъжа, подобна на онази на "24 часа" с партийната книжка на Стефан Софиянски, вчера изфабрикува "Труд". В неделния си брой  вестникът написа с тлъсти букви: "И националистите се цепнаха", "Атака срещу "АТАКА" и т.н. по повод на първия конгрес на националистическата партия "Нова Зора". Изглежда, че освен в главата на авторката такъв скандал не се е случил. Защото никой никъде не е прозрял и видял. Възмутени от прочетеното, по телефона ни се обадиха организатори, гости и делегати от конгреса, с молба да предадем точно думите им. Най-потресен от лъжите, изписани в "Труд" беше председателят на новата формация, който е и главен редактор на едноименния вестник Минчо Минчев: "Отвратен съм от написаното", заяви той. Не по-малко възмутен се оказа и Иван Славков-Батето, който отишъл с най-добри чувства да приветства създаването на новата партия: "Моля ви да предадете точните ми думи, а те са, че някакви журналисти се опитват да ме противопоставят на Волен Сидеров.У нас
· Депутатска лимузина уби човек на магистрала “Хемус”
· В. Сидеров: Американците уважават проявата на характер
· Георги Марков оглави партия “Ред, законност, справедливост”
· Учителите стачкуват

По света
· Иран иска референдум за статута на Израел
· Ад под небето край лондонско летище

Коментари
· Обречени сме да си живеем в НРБ

Икономика
· Калфин: Двата блока на “Козлодуй” са изправни и могат да работят още
Красимир Премянов: Нашият преход беше без компас
Политикът е честен, ако защитава националните интереси
- Г-н Премянов, седмица след конгреса на БСП стана ли по-ясно каква партия е тя в момента: лява, центристка , ляво-дясна?
- БСП трудно се идентифицира, тя е част от Социалистическия интернационал, от неговите ценности и програма. В момента БСП се опитва да търси баланса между лявото, което обеща на хората и те го очакват от нея, и необходимото, което трябва да се свърши, за да влезе България в Европейския съюз. Това понякога създава напрежение.