"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 520 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Полицаи биха пенсионери пред НС


Полицаи блъскаха и биха малка група пенсионери, успели да пробият плътния кордон от униформени, за да поискат среща с председателя на НС Георги Пирински. Председателят на парламента отказа да изслуша представителите на протестиращите над 1000 възрастни хора. "Исканията им не представляват интерес за мен", отсече Пирински. На помощ на охраняващите Народното събрание от МВР изпратиха спецотряд. Подкреплението разгони пенсионерите, а двама арестува и отведе в Пето районно полицейско управление. По пътя единият е люто бит, по думите на Трайчо Стойков, председател на Движението за социална солидарност.
След саморазправата пенсионерите обсадиха полицейското управление и освободиха двамата задържани. С викове "Червена мафия", "Оставка", "Народът не ви иска", "Ограбихте държавата" възрастните се върнаха пред парламента и настояха за среща с Пирински. Те поискаха от депутата от АТАКА проф. Станислав Станилов: "АТАКА да излезе и да ни поведе, народът ще я последва." У нас
· Турци с двойно гражданство пак ще редят вота у нас
· Кунева обеща съдействие на Сидеров за АЕЦ „Козлодуй“

По света
· 39 тайни затворници на ЦРУ изчезнали безследно
· Антиглобалисти щурмуваха срещата на лидерите на Г-8

Коментари
· Проверете в интернет, за да се убедите, че АТАКА е водеща сила

Икономика
· Чужда фирма иска ЕК да разследва Джевдет Чакъров
Борислав Ноев, депутат от ПГ АТАКА: Каква Агенция по горите само с 4000 лева за залесяване?

- Г-н Ноев, как ще коментирате лансираната от премиера Станишев идея за създаването на Агенция по горите?
- Тази идея датира от много години и все не се осъществя. Аз мисля, че би било разумно създаването на такава агенция, която да не е под шапката на Министерството на земеделието. Ако тази структура съществува като независима и самостоятелна единица, то би могла да допринесе много за по-доброто развитие на лесовъдството у нас. През 70-те години съществуваше Комитет по горите, който беше директно подчинен на МС. Чистата идея за създаването на тази агенция е управлението на горите да се отнеме от земеделското министерство. Ако това не стане, то създаването й е напълно безсмислено. В програмата на АТАКА е заложено създаване на отделно министерство на горите, тъй като те са основно национално богатство. Управлението на горите не трябва да е приоритет на ДПС. Искането за създаването на агенцията, което съвпада с нашата стратегия, трябва да включва и направата на пълна ревизия на ползването на горите, тъй като в момента лесоустройствения план се извършва от активистите на ДПС и се изменя непрекъснато по искане на различни фирми. Естествено срещу солидно заплащане. Така министър Нихат Кабил упорито твърди, че всичко е законно. А даже чужди природозащитници установяват, че у нас се сече безобразно и безогледно. АТАКА ще предложи точни методи, разработени от експерти, с които ще се определи количеството на изсечената дървесина - от кои фирми и къде е отишла. Сега данните са почти секретни.