"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 523 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Националистите станаха втора политическа сила в Белгия


Фламандските националисти станаха втора политическа сила в Белгия след проведените в неделя парламентарни избори. За партията Фламандска принадлежност са гласували 20 процента от гласоподавателите. Участието в изборите в Белгия е задължително, а негласуването се наказва с глоба. "Партия АТАКА изказва своите поздравления за големия изборен успех на партия Фламандска принадлежност. Поздравявам от сърце моя приятел и съратник Франк Ванеке, който въпреки тежките удари, нанесени от казионната власт срещу неговата партия, успя да постигне този чудесен резултат. Желая му в скоро време партия Фламандска принадлежност да стане първа сила в Белгия", се казва в поздравителния адрес, изпратен от лидера на АТАКА Волен Сидеров до лидера на фламандските националисти Ив Льотерм и до евродепутата от групата Идентичност, традиция, суверенитет - Франк Ванеке. "Успехът на Фламандска принадлежност е гаранция, че националистическите партии в Европа са във възход и нашите общи идеи, които споделяме с тях в групата Идентичност, традиция, суверенитет ще печелят все повече и повече привърженици", пише още в писмото, което евродепутатите от партия АТАКА връчиха вчера на колегите си в Брюксел.
Междувременно на първия тур на парламентарните избори във Франция Националният фронт на Жан-Мари льо Пен се класира на четвърто място, като най-добре се представи дъщеря му - Марин, която може да спечели място в долната камара на парламента.  У нас
· Цигани и турци унищожихагорите и дивеча в Разградско
· Буш ни отряза за визите, критикува корупцията

По света
· Албанците празнуват независимо Косово, сърбите бесни на Буш
· Волен Сидеров: Поздравявям белгийските колеги с успеха

Коментари
· Пусти комунисти станаха Бушисти

Икономика
Милка Колчева от Варна: Дадохме клуб на АТАКА, защото само тя не краде от държавата

- Г-жо Колчева, вие дадохте  клуб на АТАКА във Варна за безвъзмездно ползване, защо го направихте?
- В памет на моя покоен баща, който беше извънредно честен и почтен човек, работеше във Военноморската база. Той почина миналата година, а сега ние решихме да направим този жест, за да можем по някакъв начин да се доближим до неговото благородство и доброта. С моя съпруг сме симпатизанти на АТАКА и заедно решихме да дадем помещението на патриотите за временно ползване. Знаем, че партията на националистите от две години е навряна в ъгъла от управляващите, които се опитват всячески да репресират симпатизантите на Волен Сидеров. Капак беше и това, че отнеха бюджетната субсидия на националистите и самата партия е финансово затруднена. А на практика само тази партия не краде от държавата. Всички други партии, които бяха в управлението на държавата, са корумпирани и богати. Не е ясно например, защо никой не пита Ахмед Доган откъде пък взе, че забогатя толкова много през последните 17 години.  В АТАКА няма такова нещо. Имаше меркантилни хора, които на гърба на Волен Сидеров влязоха в парламента и после го изоставиха. То май и така стана по-добре - защо са му такива перекендета, дето не успяха в нито една партия да се свъртят. Българите ги знаят кои са, няма нужда да ги изброявам. Така че докато се съвземе партията, ние със съпруга ми Тошко ще я подпомагаме.