"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 526 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Полицейски произвол над АТАКА


Активист на АТАКА беше бит и малтретиран, само защото се появи на традиционния пенсионерски митинг в четвъртък. Полицаите блъскаха и изтикваха далече от сградата на парламента възрастните българи. Служителите на реда арестуваха трима, сред тях и активиста от АТАКА Камен Каменов, наблъскаха ги в полицейската кола и ги отведоха в Пето районно управление.
Каменов е обвинен, че не се е подчинил на полицейска заповед. Повече от 50 свидетели твърдят, че такава не е имало. "Прибраха го, защото е от АТАКА", разказва очевидка.
След намеса на евродепутата от АТАКА Десислав Чуколов и на зам.-председателя на парламентарната група на националистите Павел Шопов, тримата бяха освободени. Те са разпитвани повече от два часа, на Камен Каменов му е съставен акт за административно нарушение. По повод произвола на служители на МВР националистите излязоха с политическа декларация. Партия АТАКА ще проучи детайлно инцидента и ако се прецени, ще информира и европейските си партньори за този пореден акт от страна на вътрешното ведомство над най-ярко изразените политически опоненти на властта, се казва в документа.У нас
· Според електронното издание "Фрогнюз": Кюлев убит заради зърнена афера, Румен Петков мълчи за делото
· Сидеров вдига рейтинга си след евровота

По света
· Чехия приема на закон за референдумите заради ПРО
· 70 000 сърби бягат от независимо Косово

Коментари
· Обществената нравственост у нас е опасно деформирана

Икономика
Марин Марковски, адвокат:У нас кариера правят послушните прокурори

- Г-н Марковски,  защо прокуратурата не се самосезира от публикациите във в. "Атака" и в други издания по повод кражбите от Държавния резерв?
- Вече над една година в много вестници се съобщава за крупни престъпления направени с резерва. Във в. "Атака" има изчерпателно интервю с бившия шеф на резерва и още няколко информации, в които се сочат сумите, които са взети и присвоени чрез грубо отнемане на собствеността на държавата под формата на горива, жито и продукти. Изключително опасно е да се източва резерва на една държава. Първо, това е едно крупно престъпление, което ощетява държавата финансово. Говори се за над 33 милиона долара, а лихвите от това източване могат да удвоят сумата, защото винаги когато се извършват такива сделки се дължат и лихви. Така че имаме сериозно престъпление, което нанася щети на държавата и данъкоплатците в една бедна България, където хората изнемогват. Има и един друг много важен момент - Държавният резерв е специална институция, която съхранява и обновява горива, жито и някои видове храни, защото в дадени кризисни ситуации на държавата - наводнения, земетресения или не дай Боже, война, това е единствената възможност болниците да работят и хората да не умрат от глад. Така че това е и стратегическа стока, която се нуждае от специална охрана. И затова източването на Държавния резерв е двойно по-опасно - от една страна финансово, а от друга може да създаде ужасни и непреодолими затруднения на хората