"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 530 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Фондация на Кунгюн сее ислямизъм в Казанлък


Нова турска фондация "Бюлбюл"е създадена в Казанлък, а зад нейната регистрация стои турският сепаратист Мендерес Кунгюн. Сепаратистът е известен с исканията си за признаване на турско малцинство в България и обявяването на турския език за официален у нас. Общинското ръководство на АТАКА в града на розите е сезирало прокуратурата за новата фондация, както и за регистрацията на турското народно читалище "Прогрес", съобщи общинският координатор на националистите в града Ненко Георгиев. "При мен идват възмутени мои съграждани, които казват, че е резил съпругата на големия български поет Дамян Дамянов Надежда Захариева, която сега е заместник-министър на културата, да стои зад легитимацията на турско читалище", заяви Георгиев. Т. нар. поетеса Надежда Захариева е позволила създаването на турското читалище и даже е отпуснала щатна бройка за дейността му, която ще се издържа от българските данъкоплатци. И читалището, и новата фондация на Кунгюн са регистрирани от Старозагорския окръжен съд.
Фондацията е регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел и според съдебното решение, ще развива обществена дейност за неопределен срок. В момента читалището действа в дома на Кунгюн, защото общината не е дала помещение за него. 
  У нас
· Учители плашат с нулева година, няма да раздават бележниците
· Стачници: Турци работят на черно за Митал в „Кремиковци“

По света
· Евродепутатите от АТАКА защитиха българските сестри в Страсбург
· Талибани-самоубийци готвят атентати в Европа и Щатите

Коментари
· Реквием за лявото крило в дясната БСП

Икономика
Председателят на групата "Идентичност, традиция, суверенитет" в Европейския парламент Бруно Голниш: България е пазител на западн
- Как бихте коментирали изборните резултати на АТАКА на първия български евровот?
- Смятам, че навсякъде в Европа - а и извън нея - вече има много ясно разбиране, че силите на глобализма се противопоставят на тези, които искат да опазят националната идентичност, националните свободи и интересите на отделните народи, съобразени със съответната култура. АТАКА в България - по примера на Националния фронт във Франция и австрийската Партия на свободата - е политическото изражение на тази тенденция. АТАКА с пълно право показа, че приватизацията в България обогати само олигархията, вместо отделните български семейства.