"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 531 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА реже ДПС от властта по МОРЕТО


Само хора, които наистина са жители на Поморие, ще имат право да гласуват на изборите за местна власт наесен, реши местният общински съвет. Съветниците подкрепиха с пълно мнозинство на редовна сесия вчера предложението за изменение в Закона за местните избори - да се гласува само по постоянен адрес на регистрация, а не както досега по настоящ адрес. Това предложение бе направено от партия АТАКА по време на срещите на Волен Сидеров с местните общински организации. По този начин се отрязва възможността ДПС да фалшифицира и подменя вота на местните жители чрез регистрации на сезонни работници. Така Поморие стана третата морска община, след Созопол и Несебър, която отряза мераците на Доган да диктува вота с решение на местния парламент. Жителите на трите града подкрепиха категорично националистите на изборите за евродепутати, като направиха АТАКА първа политическа сила.
Волен Сидеров призова вчера всички общински съвети в България да последват примера на морските общини и да гласуват на свои заседания предложението за изменение на Закона за местна власт. По този начин мнозинството ще бъде принудено да се съобрази с предложения от тях принцип на уседналост, който беше гласуван за евроизборите. Ако не го направи, то ще докаже пълната си зависимост от Доган, заяви Сидеров.


У нас
· Волен Сидеров: На изборите в Ловеч ще бием с кадри и дух, а не с пачки

По света
· Афганистан пъди чуждите войски заради атаките на САЩ
· Протестиращи медици блокираха Варшава

Коментари
· Евросъюзът - параван за далавери

Икономика
· Хлябът скача с 25% от януари
Председателят на Общонародния комитет за защита на националните интереси Минчо Минчев: Филмът „Откраднати очи“ е циничен фалшифи
- Господин Минчев, преди няколко дни БНТ излъчи филма "Откраднати очи", посветен на възродителния процес. Лентата на режисьора Радослав Спасов и сценаристката Нери Терзиева предизвика много остра реакция сред голяма част от обществото. Гледахте ли го?
- Да, малко е да се каже, че съм потресен и възмутен от това грубо изопачаване на историята, от лъжите и прозрачния опит да бъде манипулирано обществото. Аз съм участник в тези събития, затова твърдя, че филма е изпълнен с небивалици и не е нищо друго освен един циничен опит да се оклевети българската нация в угода на чужди интереси. Както се разбира, той е прожектиран в 25 страни, на които е показана една отвратителна лъжа.