"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 533 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Шефката на БНТ се скри от гнева на зрителите


Стотици националисти се събраха вчера на протестен митинг пред сградата на БНТ, за да осъдят излъчването на скандалния филм "Откраднати очи" по националната телевизия. Патриотите поискаха оставката на Уляна Пръмова, която ръководи медията. Самата Пръмова се скри от зрителите. Сградата на телевизията бе завардена от кордон полицаи, които бяха препречили улицата с метални заграждения, за да опазят генералната директорка.У нас
· 51 гафа на вътрешния министър отчете Сметната палата
· Волен Сидеров: Оставка на Р. Петков и бияча от МВР

По света
· На среднощни преговори лидерите на ЕС решават за конституцията

Коментари
· С датите за избори Първанов прави реверанс на Турция

Икономика
Членът на АТАКА Камен Каменов, станал жертва на полицейско насилие: Вътрешният министър да каже кой ме би

- Г-н Каменов, как се стигна до това униформен полицай, при това офицер, да ви блъска и удря на мирния протест на пенсионерите. Защо бяхте там?
- За мен е странно, че полицай е способен да извърши такива недопустими действия, при положение, че нямаше никакъв повод за агресията. Аз просто стоях заедно с хората, за да заявя своята и на партия АТАКА съпричастност към проблемите на пенсионерите. Бях на протесния митинг като гражданин, като националист, който познава живота на хората от третата възраст и се опитва да допринесе за промяната на тяхното социално-икономическо положение. Всичко стана, слез като направих забележка на един от служителите да не удря възрастните хора. В този момент се приближи един полицай, може би капитан, който ме хвана за ръката и ме издърпа настрани, там ме чакаше по-висш офицер, който явно искаше да демонстрира физическата си сила, удари ме силно в гръдния кош и тогава изсъска: "Познавам те, ще те намеря и ще те очистя". Всичко това е в рязка дисхармония с представите ми за законност и демокрация. Недопустимо е служител на държавата, в чийто ръце народът е предоставил правомощията да го защитава, да използва груба сила, да внушава страх и да прилага психически тормоз, служейки, както се изразяват полицаите, "на властта". Така каза и полицаят, който ми състави акта за административно нарушение, на което аз отвърнах, че той трябва да служи на народа, не на властта.