"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 534 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Енергиен шамар от Путин за Първанов


Енергиен шамар получи Георги Първанов вчера от руския президент Владимир Путин. На среща в Загреб, посветена на енергетиката, стопанинът на Кремъл заяви, че се надява договорът за строителството на АЕЦ "Белене" от руската фирма "Атомстройекспорт" да бъде подписан още през тази година. "Този руски проект е интересен и от гледна точка на укрепването на технологичното сътрудничество между Русия и Европа", добави Путин."Голямо количество оборудване, което влияе непосредствено върху равнището на безопасност и повишава техническите и икономическите показатели на централата, ще бъде доставено от нашите германски партньори "Арева" и "Сименс", съобщи още той. Думите му са недвусмислен шамар за Георги Първанов, който преди две седмици поиска от американския президент Джордж Буш, който бе на визита у нас, фирми от САЩ да участват в икономиката ни. Самият Буш в отговор заяви, че САЩ тотално подкрепя изграждането на втора атомна централа в Белене, както и, че американските компании имат голямо желание да участват в енергийни проекти в България.   


У нас
· Цигани разбиха клуб на патриотите в Сливен
· В Ботевград националистите готвят кмет и пълна листа

По света
· Разследват подправяне на доказателствата за атентата над Локърби
· България последна в ЕС по достъп до интернет

Коментари
· Президентът и омбудсманът се завряха в миша дупка заради протестите

Икономика




Волен Сидеров, лидер на ПП АТАКА: Фронт срещу ДПС е лозунгът заместните избори

- Г-н Сидеров, тия дни видяхме за първи път обща протестна акция пред БНТ на АТАКА и ВМРО. Знак ли е това за отваряне на националистическия спектър?
- Този протест в петък пред БНТ беше реакция срещу клеветническия антибългарски филм "Откраднати очи". Длъжни бяхме да реагираме, защото обект на клеветата там е цялата българска нация. Българите са представени като изроди, които убиват деца с танкове. Искаме оставката на шефката на БНТ Уляна Пръмова, както за излъчването на антибългарския филми, така и за продължаващите новини на турски и общата турцизация на телевизията, която е на издръжка на бюджета - с парите на българските данъкоплатци. Вярно е, че и ВМРО участваха в протеста и това е радващ факт, защото в защитата на националното достойнство трябва да сме единни - поне патриотичните формации. И за в бъдеще смятам да каня на знакови протести други политически или граждански организации с патриотични виждания.