"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 535 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

300 млн. лв. влизат в обръчите на Доган от горска сеч


Над 300 милиона лева годишно влизат в обръчите от фирми на Ахмед Доган от изсичане на горите в България. Това изчисли депутатът от АТАКА Борислав Ноев. В същото време Националното управление по горите води съзнателно неправилна икономическа политика, като по този начин отрасълът загива заради липса на средства, обяви депутатът. На престъпно ниски цени се предоставя правото за ползване дървесината у нас, в сравнение с европейските страни. Нищожен е и приходът от дърводобивната дейност. За сравнение в България цената на кубичен метър е 12,5 евро, а в Сърбия например, където качеството е доста по-ниско - тя не пада под 30 евро за кубик. Благодарение на тези цени определен кръг от фирми трупат над 200% печалба, посочи Борислав Ноев. Според него недостигът на средства не позволява да се изпълнява националноотговорна държавна политика за възпроизводство и стопанисване на горите. Затова и през последните години се наблюдава трайна тенденция за  намаляване на залесяването в национален мащаб.У нас
· Парламетнарна комисия решава: Крадат ли циганите водата в Сливен
· Волен Сидеров: Най-важни ще са битките за Кърджали и София

По света
· Ахтисаари взел подкуп от косовските албанци
· Русия притеснена от разширяването на НАТО с държави от ОНД

Коментари
· ЕС и бившият СССР имат сходни цели - заличаване на нациите

Икономика
· Жива верига в „Калиакра“, искат по 24 заплати
Емил Лилов, областен координатор на АТАКА във Видин: Работим, за да върнем българите от гурбет
- Г-н Лилов, вие станахте областен координатор на националистите миналата седмица. Какви са предизвикателствата пред вас на този пост?
- Необходимостта от АТАКА се появи отдавна. Необходимо е позицията или каузата на България да бъде отстоявана достойно, както това прави Полша. Предизвикателство за мен са локалните проблеми, които съществуват при нас във Видинския регион.