"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 536 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Румен Петков награди с пост Стоицев за провала “Белнейски”


Вътрешният министър Румен Петков награди с нов пост в МВР приятеля си Жоро Стоицев за провала му по случая "Белнейски". Убийството на сестрите Белнейски стана миналия януари и вече година и половина не е разкрито заради пропуски в разследването, допуснати от полицая.
Бившият началник на пазарджишката полиция Стоицев вчера преди обед е бил назначен за ръководител на Дирекция оперативно издирване (ДОИ).
Дирекцията е най-секретното звено в МВР. Тя се занимава с проследяване и подслушване на лица по всички възможни начини и е била атакувана неведнъж публично, че събираната от нея информация е използвана за политически цели. 
Жоро Стоицев бе заместник в ДОИ почти година, а назначаването му не бе обявявано в продължение на месеци. Той бе преместен там, след като двама униформени полицаи застреляха 68-годишния гъбар Георги Божанков край Велинградското село Дорково.
В бързане да присъства на рождения ден на Стоицев в Пазарджик, миналата година Румен Петков едва не размаза на магистрала "Тракия" професор Тодор Балкански.


У нас
· Бургаски полицаи задържат мъже с татуировки вместо мутри побойници
· Кабил уредил 700 фирми да изсичат горите в Родопите

По света
· Европейската комисия: Корупция и организирана престъпност се ширят в България
· Блеър избра Шварценегер за последния си гост като премиер

Коментари
· Пълзящата автономия води към разпад на националната държава

Икономика
Валентин Борисов, областен координатор на АТАКА в Монтана: Предлагаме почтеност вместо сегашната корупция
- Г-н Борисов, как е предизборната обстановка в Монтана, в жегите хората вълнуват ли се от вота за местни органи на властта наесен?
- За всички граждани на Монтана и в областта това е най-важният избор -  кой кмет ще представлява местната власт и съответните общински съветници. По обясними причини животът на хората по места в най-висока степен зависи точно от тези органи на управление. За съжаление досега имаме само доказателства за местната власт като развъдник на корупция и пошлост. В кметствата и общините почти всички са се мафиотизирали и виждаме безумните им решения, с които се продават парчета от паркове, градинки и терени, които не би трябвало да се продават.
Но това е факт и ние, гражданите на Монтана и областта, считаме че местният вот ще бъде много отговорен и ще отрази това, което представлява политическата обстановка и в страната. АТАКА ще има много солидно присъствие в местната власт в област Монтана.