"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 539 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Българският “Уотъргейт”


Скандалът с Националната служба за охрана (НСО) може да доведе до отстраняването на Георги Първанов от поста му, заяви АТАКА вчера в декларация от парламентарната трибуна. Националистите настояха анкетна комисия да разследва разкритията на офицера от НСО Николай Марков, че службата е разработвала политици и е предоставяла информацията на президента. Подписката за комисия стартира вчера в парламента.
Скандалът е съизмерим с аферата "Уотъргейт" коментира вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Според него безконтролното следене и подслушване на политици е напълно в стила на президента Георги Първанов.
Депутати заявиха, че зам.-шефът на НСО бригаден генерал Стоян Томчев е ръководел екипите на братята Маргини, докато е бил бодигард и шофьор на Първанов.
Стана ясно, че подп. Николай Марков е уволнен от НСО, след като е изпратил доклад до президента за нередностите в службата. В документа се посочва, че НСО слугува на държавния глава, а началници, свързани с организираната престъпност, получават генералски звания в нарушение на закона.У нас
· Декларация на ПГ АТАКА: Скандалът води до отстраняване на Първанов
· Сидеров: Да не допуснем ДПС пак да купи вота с бира и кебапчета

По света
· Хилари с рекордни средства Хилари с рекордни средства
· Двамата големи решават съдбата на Косово

Коментари
· Земеделското министерство урежда свои хора да вземат ловните полета

Икономика
Иван Славков: ДПС трябва да се закрие като антиконституционна партия

- Г-н Славков, като бивш генерален директор на БНТ, как мислите, имаше ли конкурс за директор там или нямаше?
- Май никой в държавата не разбра, че се провежда такъв конкурс. Прекалено гнила, порочна и безсмислена е цялата система за избор на шеф на бюджетната телевизия от години. Съставът на СЕМ не става за нищо, половината от тези хорица там са за изхвърляне. Това е един абсолютно безсмислен съвет. Голям гаф и излагация падна, като без да са гласували в СЕМ, от там се изцепиха и оглавиха кой е новият шеф на държавната телевизия. Това е ярка илюстрация на думите ми и показва цялото безсмислие на СЕМ. При близо 205 лицензирани телевизии и над 100 радиостанции в страната, те на практика нямат никакъв механизъм за наблюдение. Затова съм категоричен, че това е псевдодемократично държавно управление на ефира. От там се носи някаква помия, която всеки ден ни затлачва.