"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 540 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Първанов следи Доган в сарая


Доверен офицер на Георги  Първанов следи Ахмед Доган в сарая му в Бояна, съобщи вчера отлично информиран източник от НСО. Офицерът е Росен Николов и е ръководител на екипа от държавни гардове, които пазят лидера на ДПС след отправените заплахи за живота му. Николов е оперативен началник и контролира както личните охранители, така и видеокамерите, разположени в сарая. Той получава информация за всички срещи и разговори на Доган, твърди източникът. Офицерът докладвал за контактите на Доган на полковник Петър Маринчев, шеф на охраната на председателя на Народното събрание Георги Пирински. Разработките са предавани лично на президента Георги Първанов. В НСО се говори, че Николов бил дясната ръка на Маринчев.
С разработването на Доган президентът Първанов се сдобил с важни сведения за обръча от фирми, които финансират турската етническа партия. Ако Доган се опита да влияе прекалено в тройната коалиция, в подходящ момент държавният глава можел да извади компрометиращи факти, смята източникът от службата. "Всички политици на ключови властови позиции са разработвани или за тях е събирана информация, заяви вчера бившият служител на НСО Николай Марков.
  У нас
· Токът поскъпна, бизнесът заплашен от фалит
· Масларова налива държавни пари в хотелите на Доган

По света
· Путин на гости на двама американски президенти
· Улиците във Великобритания по-опасни от тези в Багдад

Коментари
· Тиранията на корупцията ни убива, а европейците се радват

Икономика
Общинският координатор на АТАКА в Плевен Георги Мусев:Няма да допуснем ДПС отново да купува гласове

-Как се представи партия АТАКА на отминалите избори за европарламент?
- Партия АТАКА в цялата община Плевен е на 3-то място с 6375 гласа. В град Плевен също сме на 3-то място с 4961 гласа. Плевенската община има още един град Славяново, в него АТАКА е на 2-ро място с 274 гласа, тук ДПС е на първо място. Обяснението е, че в Славяново има много цигани, които се турчеят. Плевенската община има и 23 села, като в 8 от тях АТАКА е първа политическа сила, в седем е на второ място и в останалите осем е трета. Общо за общината имаме 19,54%.
- Местната организация предприе ли някакви инициативи за разясняване политическата платформа на партията?
- Много интересен начин за пропагандиране на патриотизма бе направената от нас художествена изложба с политически карикатури. Тя стоя един месец на центъра на града и изигра много положителна роля. Непрекъснато хората се спираха, снимаха я с камери, а ние им раздавахме агитационни материали.